Απίστευτο! Ένα Tesla στραπατσάρισε ένα περιπολικό μαζί με ένα ασθενοφόρο!


Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν μόνο στους αμερικανικούς δρόμους με κύριο φταίχτη και πάλι το Autopilot.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TWITTER
  • 16/7/2020

Η Tesla μπορεί να διατείνεται για το αυτόνομο σύστημα οδήγησής της αλλά όπως φαίνεται κάτι ξέρουν οι Γερμανοί που της απαγόρευσαν να προβάλλει το εν λόγω σύστημα στην χώρα τους, όπως γράψαμε πρόσφατα. Και όπως φαίνεται η τεχνολογία που υποστηρίζει το Autopilot προφανώς και δεν έχει ωριμάσει τόσο.

Βλέπετε η αυτόνομη οδήγηση έχει ως απώτερο στόχο την ελεγχόμενη κίνηση για ασφαλέστερους δρόμους. Αυτά όμως ισχύουν σε ένα πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον και δίχως εξωγενείς παράγοντες.

Για παράδειγμα προχτές στην Αριζόνα ένα Model S κινούμενο με το ημιαυτόνομο σύστημα Autopilot έπεσε πάνω σε ένα περιπολικό το οποίο με την σειρά του χτύπησε ένα ασθενοφόρο!

Ο οδηγός του Model S μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς δίχως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ήταν υπό την επήρεια απαγορευμένων ουσιών, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως απλά εμπιστεύθηκε υπερβολικά το Autopilot και δεν αντιλήφθηκε το περιπολικό που ήταν σταματημένο στην άκρη του δρόμου.

Ακόμη και έτσι όμως το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης δεν θα έπρεπε να ανιχνεύσει το εμπόδιο και να επιβραδύνει το Model S; Πολλά είναι τα ερωτήματα τόσο για το Autopilot όσο τελικά και για την ασφαλή λειτουργία της αυτόνομης/ ημιαυτόνομης οδήγησης.