Απίστευτο! Ληστές αφαιρούν τροχό αυτοκινήτου σε λιγότερο από ένα λεπτό (video)


Με ταχύτητα που θα ζήλευαν μέχρι και μέλη ομάδας Nascar, τρία άτομα αφαιρούν τον τροχό μιας Corvette C7 χωρίς να γνωρίζουν ότι καταγράφονται από την κάμερα ενός Tesla.

  • KEIMENO: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 11/11/2022

Το φαινόμενο της κλοπής ελαστικών από αυτοκίνητα δεν αποτελεί ελληνικό προνόμιο. Συμβαίνει παντού, αλλά ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε μία αντίστοιχη κλοπή στις ΗΠΑ, μοιάζει κινηματογραφικός και θα το ζήλευαν ακόμα και τα μέλη μιας ομάδας NASCAR.

Το σκηνικό διαδραματίστηκε στις 3 Νοεμβρίου, περίπου στις 13:49 τοπική ώρα σε υπαίθριο πάρκινγκ στο Southlake του Τέξας. Σύμφωνα με video που δημοσίευσε η Αστυνομία της πόλης στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube, ένα μαύρο Dodge Charger εμφανίζεται παρκαρισμένο δίπλα σε μία λευκή Corvette C7.

Από την δεξιά πλευρά του Dodge βγαίνουν δύο άτομα τα οποία φορούν μάσκες και casual ρούχα σε μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό που ταιριάζει στη σωματοδομή τους. Ανοίγουν το πορτμπαγκάζ και ο ένας παίρνει τον γρύλλο τον οποίο τοποθετεί δίπλα στον πίσω αριστερά τροχό και σηκώνει την Corvette από το έδαφος. Εκείνη τη στιγμή βλέπουμε τα alarm να αναβοσβήνουν, ενδεικτικό της ενεργοποίησης του συναγερμού της C7 (σ.σ. στο video δεν υπάρχει ήχος), αλλά οι δράστες δεν πτοούνται. Το δεύτερο άτομο κρατά ήδη ένα φορητό αυτόματο μπουλονόκλειδο, με το οποίο αφαιρεί γρήγορα και εύκολα τον τροχό.

Εκείνη την ώρα βγαίνει ένα τρίτο άτομο από την Dodge και παίρνει τη ρόδα, την οποία τοποθετεί στο πορτμπαγκάζ. Η επιχείρηση θα κρατούσε αρκετά λιγότερο από τα 59 sec. που χρειάστηκαν, αν οι άλλοι δυο δεν μπερδεύονταν κάποια στιγμή στον τρόπο αποθήκευσης των «εργαλείων» της κλοπής. Ωστόσο, δεν άφησαν την Corvette να πέσει στο έδαφος, αλλά στη θέση του τροχού που αφαίρεσαν έβαλαν ένα κομμάτι ξύλο για να πατήσει πάνω.

Αυτό που δεν ήξερε η τετράδα των δραστών – μιας και σε όλη τη διάρκεια της κλοπής τα «stop» του Dodge ήταν αναμμένα, ενδεικτικό ότι υπήρχε άτομο στη θέση του οδηγού - είναι ότι για κακή της τύχη, η όλη επιχείρηση καταγράφονταν από την κάμερα ενός Tesla που ήταν παρκαρισμένο λίγο πιο πίσω.

Ο αριθμός της πινακίδας τους έχει σημειωθεί και πλέον η αστυνομία του Southlake κινείται για τον εντοπισμό τους. Η εκτίμηση των αρχών αποτιμά την αξία του τροχού στα 700 ευρώ.

Δείτε το σχετικό video: