Απίστευτο! Μία στις δύο παραγγελίες για VW Up! στη Γερμανία είναι για το ηλεκτρικό!


To ηλεκτρικό Up! αυξάνει συνεχώς τη δημοτικότητά του ενώ το ίδιο ισχύει και για το plug-in υβριδικό Passat GTE.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/4/2020

Η VW λέει πως οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της στη γερμανική αγορά καταγράφουν σημαντική άνοδο και ως παράδειγμα φέρνει τις πωλήσεις τόσο του πλήρως ηλεκτρικού e-Up! όσο και το plug-in υβριδικού Passat GTE. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο η πρόσφατη επιτυχημένη ανανέωσή τους, που τα έχει καταστήσει πιο ελκυστικά.

Ειδικά την ηλεκτρική έκδοση του μικρότερου των Volkswagen, που στο δεύτερο κύκλο της ζωής της έχει να επιδείξει μια αυτονομία 260 km κατά WLTP, που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική για αυτοκίνητο πόλης. Ταυτόχρονα ο ηλεκτροκινητήρας των 83 PS του εξασφαλίζει ζωντάνια.

Το βασικό κίνητρο όμως για την αγορά του είναι η χαμηλή για ηλεκτρικό τιμή του που μετά την επιδότηση των 6.750 ευρώ διαμορφώνεται στις 15.405 ευρώ, σε συνδυασμό και με τα χαμηλά λειτουργικά του έξοδα. Τόσο λόγω του πολύ μικρού κόστους μετακίνησης ανά 100 χιλιόμετρα, της απουσίας φόρων και των πολύ μικρών αναγκών συντήρησης στις οποίες δεν περιλαμβάνονται καν αλλαγές λαδιών.

Έτσι ένας στους δύο αγοραστές Up! επιλέγει τελική την ηλεκτρική έκδοση, ενώ ένας στους 7 του Passat το plug-in υβριδικό GTE των 218 PS. Που μπορεί να καλύψει καθαρά ηλεκτρικά, άρα και οικονομικά, μέχρι και 56 km, που είναι περισσότερα από όσο διανύουν κατά μέσο όρο -42 km- καθημερινά οι πελάτες της γερμανικής εταιρείας.