Απίστευτο: Μία ζέβρα ανάμεσα σε αυτοκίνητα στα σύνορα Γαλλίας - Ισπανίας! (video)


Το πανέμορφο ζώο βγήκε από το τρέιλερ στο οποίο ήταν κλεισμένο και για μισή ώρα… έκοβε βόλτες ανάμεσα στα οχήματα.

  • 5/9/2022

Μία από τις διαγραμμίσεις που μπορεί να συναντήσει κανείς στους δρόμους είναι η διαγράμμιση «τύπου ζέβρα»: Με πυκνές, άσπρες γραμμές, οι οποίες ορίζουν ένα χώρο στον οποίο δεν επιτρέπεται να πατήσουν οι ρόδες των οχημάτων.

Ωστόσο, για τους οδηγούς που βρέθηκαν το πρωί της 26ης Αυγούστου στα σύνορα Γαλλίας - Ισπανίας, στη χώρα των Βάσκων, η έννοια της ζέβρας πήρε… πραγματική διάσταση, καθώς είδαν να περνά δίπλα τους το πανέμορφο ζώο!

Το συμβάν έγινε στον αυτοκινητόδρομο Α63, στα διόδια του Biriatou. Μία ζέβρα, η οποία όπως αποδείχθηκε βγήκε από το τρέιλερ του φορτηγού που τη μετέφερε, άρχισε να… βολτάρει με όλη της την άνεση - και σε κατάσταση πλήρους ηρεμίας - ανάμεσα στα αυτοκίνητα που είχαν σχηματίσει ουρά περιμένοντας να περάσουν το σχετικό έλεγχο.

Οι οδηγοί δεν πίστευαν στα μάτια τους και αρκετοί φρόντισαν να αξιοποιήσουν το σπάνιο θέαμα και να ανεβάσουν σχετικά βίντεο στους λογαριασμούς τους στο twitter. Χρειάστηκε να περάσει τουλάχιστον μισή ώρα ώστε τέσσερις τελωνειακοί αλλά και ο ιδιοκτήτης του ζώου να μπορέσουν να πιάσουν τη ζέβρα και να την επιστρέψουν «στη θέση» της, δελεάζοντάς την με λίγα χόρτα.

Όπως αποδείχθηκε, το πανέμορφο ζώο «επέστρεφε» στη Γαλλία, καθώς ο ιδιοκτήτης του το είχε δανείσει για λίγες μέρες σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ισπανία.

Πηγή: Sud-Ouest