Απίστευτο: στις Φιλιππίνες πήγαν να περάσουν μια McLaren 620R για Porsche Cayman!


Ο λόγος είναι μάλλον αυτός που φαντάζεστε, να γλιτώσουν ένα σημαντικό ποσό από τους φόρους εισαγωγής.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/8/2020

Πόσο μπορεί να μοιάζει μια McLaren και πιο συγκεκριμένα η 620R με μια Porsche Cayman; Μάλλον καθόλου αλλά κάποιοι θεώρησαν πως βαφτίζοντας τη McLaren Porsche θα μπορούσαν να ξεγελάσουν τις αρμόδιες αρχές στο λιμάνι της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, τη Μανίλα και να γλιτώσουν πολλά χρήματα για την εισαγωγή της.

Πιο συγκεκριμένο η McLaren 620R, η οποία είναι η έκδοση με έγκριση τύπου για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους της αγωνιστικής 570S GT4, έφτασε στη Μανίλα στις 16 Ιουλίου και εκτελωνίστηκε πράγματι ως μια καινούργια Porsche Cayman.

Με το κόλπο αυτό ο ιδιοκτήτης της πλήρωσε δασμούς ύψους 30.550 δολαρίων, δηλαδή λιγότερο από το 1/10 σε σχέση με τις 342.000 δολάρια που έπρεπε να πληρώσει για το νόμιμο εκτελωνισμό της McLaren. Η αξία της οποίας ανέρχεται σε 672.080 δολάρια.

Η απάτη τελικά έγινε αντιληπτή και οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τους εμπλεκόμενους με την κατηγορία της λαθρεμπορίας ενώ κατάσχεσαν το αυτοκίνητο. 

Τι μπορεί να συμβεί στην σπάνια και πανάκριβη McLaren; Αν κρίνουμε από δημοσιεύματα του παρελθόντος που έδειχναν πανάκριβα αυτοκίνητα, από Ferrari και Lamborghini έχει Porsche και BMW που είχαν εισαχθεί παράνομα στη χώρα να καταστρέφονται μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με τη McLaren. Δυστυχώς…