Aπό 15.520 ευρώ η ανανεωμένη Toyota Corolla


Με τρία μηχανικά σύνολα θα διατίθεται η ανανεωμένη Toyota Corolla. O εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας φέρει πλέον σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις οι οποίες διακρίνονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στη μάσκα του αυτοκινήτου, η οποία μας παραπέμπει στο νέο Toyota Corolla Verso, ενώ τα φωτιστικά σώματα θυμίζουν αυτά του Yaris.
  • 15/6/2004
&00 Με τρία μηχανικά σύνολα θα διατίθεται η ανανεωμένη Toyota Corolla. O εκπρόσωπος στην κατηγορία C της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας φέρει πλέον σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις οι οποίες διακρίνονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στη μάσκα του αυτοκινήτου, η οποία μας παραπέμπει στο νέο Toyota Corolla Verso, ενώ τα φωτιστικά σώματα θυμίζουν αυτά του Yaris. Θα έλεγε κανείς πάντως ότι ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στην αισθητική του στο εμπρός μέρος, δείχνει να μοιάζει περισσότερο στο Avensis. Mε λίγα λόγια πρόκειται για μία ανανεωμένη πρόταση που έχει δανειστεί σχεδιατικά στοιχεία από όλα τα αυτοκίνητα της εταιρίας.
Στο πίσω μέρος οι αλλαγές αφορούν τον προφυλακτήρα και τα φωτιστικά σώματα, τα οποία διαθέτουν διάφανο κρύσταλλο κόκκινου αλλά και λευκού χρώματος. Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το νέο στοιχείο είναι αυτό της προσθήκης πετρελαιοκίνητου μηχανικού συνόλου χωρητικότητας 1.4 λίτρων που αποδίδει 90 ίππους. Προς το παρόν στην Ελλάδα δεν θα εισαχθεί εκτός και αν υπάρξει κάποια αλλαγή...των μέτρων που ισχύουν.
Η κορυφαία έκδοση Τ-Sport έχει υποστεί αλλαγές στην ανάρτηση εκεί όπου υπάρχει νέα ρύθμιση, ενώ έχουν τοποθετηθεί νέα ελαστήρια, νέα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδοι.
Η βασική έκδοση των 1.4 κ.εκ. με τρίθυρο αμάξωμα κοστίζει 15.520 ευρώ, ενώ με το πεντάθυρο αμάξωμα 15.960 ευρώ και περιλαμβάνει τέσσερις αερόσακους, υδραυλικό τιμόνι, ΑΒS, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ράδιο-cd, immobilizer και βαμμένους προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος.
Η κορυφαία έκδοση SOL των 1.4 λίτρων στοιχίζει 17.100 και 17.520 ευρώ αντίστοιχα για τα δύο αμαξώματα και διαθέτει επιπλέον αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω αλλά και ζάντες αλουμινίου. Με το μηχανικό σύνολο των 1.6 λίτρων δεν συναντάμε την εκδοχή TERRA, αφού υπάρχουν μόνο δύο εκδόσεις (SOL και Sport), ενώ στο πεντάθυρο αμάξωμα υπάρχει η δυνατότητα και επιλογής αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με τον εξοπλισμό της SOL έκδοσης.
Οι τιμές αγοράς ξεκινούν από 18.230 ευρώ και φτάνουν μέχρι 20.450 ευρώ που στοιχίζει η κορυφαία έκδοση SOL με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Τέλος η γρηγότερη έκδοση T-Sport με τον κινητήρα 1.8 λίτρων θα κοστίζει 25.630 και 26.160 ευρώ αντίστοιχα για τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα. Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνεται υδραυλικό τιμόνι, τέσσερις αερόσακους, ABS, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ράδιο-cd, ζάντες αλουμινίου και σπόϊλερ.

Bασίλης Χειλάκης