Από 23.000 ευρώ τα συλλεκτικά Abarth 595 Monster Energy Yamaha και 595 Scorpioneoro


Οι δύο νέες, περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις του Abarth 595 βρίσκονται πλέον διαθέσιμες στην Ελληνική αγορά, με κόστος 23.000 ευρώ για το 595 Monster Energy Yamaha και 23.700 ευρώ για το 595 Scorpioneoro.

  • 21/9/2020

Αμφότερα τα νέα αυτά μοντέλα θα κατασκευαστούν σε 2.000 μονάδες, έτσι ώστε να διατηρήσουν ένα συλλεκτικό χαρακτήρα. To Abarth 595 Scorpioneoro αποτελεί φόρο τιμής στο A112 Abarth “Gold Ring”, που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο “Targa Oro”. Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε το 1979 σε μόλις 150 μονάδες, όλες σε μαύρο χρώμα, με χρυσές λεπτομέρειες και πλούσιο εξοπλισμό. Πέρα από το κλασικό μαύρο χρώμα, θα μπορεί κανείς να το παραγγείλει σε τρεις ακόμη χρωματισμούς, Podium Blue, Racing White και Record Gray. Αυτά συνδυάζονται αρμονικά με τις χρυσές λεπτομέρειες όπως ο σκορπιός στο καπό, το περιμετρικό σιρίτι και οι χρυσές ζάντες των 17 ιντσών. Προαιρετικά διαθέσιμες υπάρχουν και ζάντες σε μαύρο χρώμα, με το κέντρο του τροχού να φιλοξενεί το σκορπιό σε χρυσό χρώμα.

Στο εσωτερικό τα νέα σπορ καθίσματα Abarth “Scorpioflage” έχουν επένδυση από μαύρο δέρμα και ειδική επεξεργασία ώστε να συγκρατούν καλύτερα το σώμα του οδηγού κατά τη γρήγορη οδήγηση. Στο προσκέφαλο η λέξη “Scorpioneoro” κυριαρχεί μαζί με την Ιταλική σημαία, ενώ το ταμπλό με τα ματ μαύρα στοιχεία, η χρυσή πλακέτα στο κεντρικό τούνελ και τα ειδικά ταπέτα ολοκληρώνουν την εικόνα. Το ιδιαίτερο στιλ συνοδεύεται και από εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων 7" HD UconnectTM με συμβατότητα Apple CarPlay και Google Android AutoTM*, αλλά και ηχοσύστημα BeatsAudio™ ισχύος 480 W.

Κίνηση στη νέα ειδική έκδοση δίνουν 165 ίπποι που προσφέρουν αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 6,5kg/hp και επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 7,3δλ. Ο turbo κινητήρας 1.4 T-Jet είναι προδιαγραφών Euro6D και συνεργάζεται είτε με μηχανικό, είτε αυτόματο κιβώτιο με shift paddles.

Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha, με τη σειρά του, στοχεύει κυρίως στις επιδόσεις, τους αγώνες, την τεχνολογία, αλλά και την οδηγική απόλαυση. Η αισθητική του νέου μοντέλου είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Yamaha Energy Monster YZR-M1 MotoGP 2020. Το αμάξωμα είναι διαθέσιμο στη διχρωμία μπλε-μαύρο, είτε εξολοκλήρου μαύρο, και εκτός από το λογότυπο “Monster Energy Yamaha MotoGP” έχει και τις χαρακτηριστικές νυχιές του Monster στο καπό, λόγω της νέας συνεργασίας μεταξύ του «Σκορπιού» και του γνωστού ενεργειακού ποτού. Τέλος, λεπτομέρειες σε χρώμα “tar cold gray”, όπως οι χειρολαβές, οι καθρέπτες και τα αεροδυναμικά στοιχεία στους προφυλακτήρες δημιουργούν μια ιδιαίτερη και δυναμική αντίθεση.

Στο εσωτερικό νέα είναι τα σπορ καθίσματα σε μπλε απόχρωση που φέρουν το λογότυπο “Monster Energy Yamaha MotoGP” στα προσκέφαλα. Η ειδική αριθμημένη πλακέτα βρίσκεται στο τούνελ της μετάδοσης, ενώ μπλε στοιχεία ξεχωρίζουν πάνω στο μαύρο ταμπλό, συνεχίζοντας τη διχρωμία του αμαξώματος. 

Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.4 T-jet απόδοσης 165 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο με paddles για τις αλλαγές. Το κουμπί “Sport” στο ταμπλό διαφοροποιεί την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα, τη ρύθμιση του τιμονιού και τη λειτουργία της ενεργής βαλβίδας της εξάτμισης Record Monza. Το σύστημα πέδησης που σχεδιάστηκε ειδικά για την συλλεκτική έκδοση αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς διαμέτρου 284χλστ. (εμπρός) και 240χλστ. (πίσω). Τέλος στην ανάρτηση τα αμορτισέρ της Koni τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) βελτιώνουν το κράτημα και τη σταθερότητα για μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

 Παράλληλα με το δυναμικό χαρακτήρα, ιδιαίτερα πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός, με το σύστημα πολυμέσων 7" HD Uconnect™ που είναι συμβατό με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Google Android Auto™*, να διαθέτει σύστημα τηλεμετρίας που επιτρέπει στον οδηγό να μετρά τις επιδόσεις του, καθώς και ένα μοναδικό δημιουργικό με το λογότυπο Monster Energy Yamaha MotoGP που εμφανίζεται κάθε φορά που ενεργοποιείται η οθόνη.