Από 67.900 ευρώ η ηλεκτροκίνητη BMW iX3. Στην Ελλάδα τον Ιανουάριο


Την τιμή της ηλεκτροκίνητης BMW iX3 στη χώρα μας ανακοίνωσε η βαυαρική φίρμα σχεδόν έξι μήνες πριν την επίσημη άφιξη του αυτοκινήτου στην ελληνική αγορά.

  • 29/7/2020

Λίγες ημέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της BMW iX3, του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV, στην ιστορία της βαυαρικής φίρμας, η BMW Hellas έκανε γνωστή την τιμή πώλησης του αυτοκινήτου στην ελληνική αγορά.

Η BMW iX3 θα ξεκινά στη χώρα μας από τα 67.900 ευρώ, ενώ με τι Λιανική Τιμή Προ Φόρων υψηλότερη των 50.000 ευρώ δεν θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης.

Η BMW iX3 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα κινεί τους πίσω τροχούς αποδίδοντας 286 ίππους και 400 Nm ροπής.

Για την ώρα, μάλιστα, η γερμανική φίρμα δεν σχεδιάζει την εξέλιξη τετρακίνητης έκδοσης θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει τις εντυπωσιακές επιδόσεις του αυτοκινήτου σε επίπεδο αυτονομίας.

Για του λόγου το αληθές, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 80 kWh  επιτρέπουν στο βαυαρικό SUV να καλύπτει μια απόσταση 460 χιλιομέτρων, την ίδια στιγμή που η ικανότητα φόρτισης στα 150 kw, εξασφαλίζει τη δυνατότητα να ανακτήσει έως και το 80% της ενεργειακής χωρητικότητας των μπαταριών της σε 34 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, χάρη στην απόδοση των 286 ίππων του ενός και μοναδικού ηλεκτρικού μοτέρ, η BMW iX3 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Η BMW iX3 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού. Η βασική έκδοση «Inspiring» περιλαμβάνει ποικίλες λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν τα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης. Μεταξύ αυτών είναι μεταλλικά χρώματα, αεροδυναμικές ζάντες 19”, προβολείς LED με εκτεταμένες λειτουργίες, πανοραμική ηλιοροφή, αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας, Driving Assistant Professional που περιλαμβάνει Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Steering και Lane Control Assistant, Lane Change Warning και Lane Departure Warning, καθώς και προσαρμοζόμενη ανάρτηση, Park Distance Control με εμπρός / πίσω αισθητήρες, δείκτη πίεσης ελαστικών και σύστημα συναγερμού.

Στον βασικό εξοπλισμό διατίθεται επίσης σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, επενδύσεις καθισμάτων και ταμπλό από συνθετικό δέρμα, το πακέτο Storage, ατμοσφαιρικός εσωτερικός φωτισμός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργία μνήμης στη πλευρά του οδηγού και αυτόματος έλεγχος κλιματισμού τριών ζωνών με αντλία θερμότητας που περιλαμβάνει λειτουργία εκ των προτέρων ρύθμισης θερμοκρασίας στην καμπίνα (pre-heating & pre-conditioning).  

Η BMW iX3 θα κατασκευάζεται στην Κίνα και οι πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων στη χώρα μας υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς.