Από πλαστικά μπουκάλια οι επενδύσεις του νέου Audi A3


Από πλαστικά μπουκάλια προέρχεται έως και το 89% του συνθετικού υλικού με το οποίο η Audi «ντύνει» τα καθίσματα του νέου A3.

  • 25/2/2020

Η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων αποτελεί ένα είδος πολυτέλειας γεγονός που το επιβεβαιώνει η απόφαση της Audi να χρησιμοποιήσει τα γνωστά σε όλους πλαστικά μπουκάλια PET για ως πρώτη ύλη στην κατασκευή του νέου A3.

Ειδικότερα, από ανακυκλωμένο πλαστικό PET αποτελείται έως και το 89% του συνθετικού «υφάσματος» με το οποίο η Audi ντύνει τα καθίσματα του νέου A3, για την κατασκευή του οποίου απαιτούνται περίπου 45 μπουκάλια χωρητικότητας 1,5 λίτρου.

Άλλα 62 μπουκάλια PET χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της μοκέτας του μικρομεσαίου hatchback, η επίσημη πρεμιέρα του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου 2020.

Στόχος της γερμανικής φίρμας είναι να καταργήσει από τις «υφασμάτινες» επενδύσεις των προτάσεών της τη χρήση πρωτογενών υλικών αξιοποιώντας σε μεγαλύτερο βαθμό ανακυκλωμένα υλικά, όπως ο πολυεστέρας.

Από τις εξοπλιστικές επιλογές του νέου Audi A3 δεν θα λείπουν και οι δερμάτινες επενδύσεις, ωστόσο, και σε αυτήν την περίπτωση θα πρόκειται για συνθετικό δέρμα και όχι για φυσικό.