Από την Ιαπωνία με αγάπη - Αυτό είναι το νέο Honda ZR-V (photos)


Μετά από έναν χρόνο εμπορικής πορείας στην Ιαπωνία, το Honda ZR-V έρχεται στην Ευρώπη για να καλύψει το κενό ανάμεσα στο HR-V και το CR-V. 

  • 12/5/2023

Ήταν να μην πάρει μπροστά... Η Honda, στο πλαίσιο της εκδήλωσης European Media Event αποκάλυψε την έκτη γενιά του CR-V, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη για πρώτη φορά και ως plug-in hybrid ενώ παράλληλα τράβηξε το κάλυμμα και παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο SUV.

Ο λόγος για το Honda ZR-V το οποίο κυκλοφορεί ένα χρόνο στην ιαπωνική αγορά και από το Φθινόπωρο του 2023 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία και στη Γηραιά Ήπειρο.

Η πρόταση ανήκει στην κατηγορία C-SUV και έρχεται για να καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο HR-V και το CR-V. Ουσιαστικά αποτελεί την crossover έκδοση του Honda Civic από το οποίο έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένα υβριδικό σύνολο που στην «καρδιά» του έχει τοποθετηθεί ένας τετρακύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού, χωρητικότητας 2,0 lt, και συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη δύναμη του υβριδικού συνόλου δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο η Honda αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι το ZR-V θα μπορεί να προσφέρει μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία στον οδηγό, με τη δύναμη να περνάει στον μπροστινό άξονα μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων CVT.

Το ελαφρύ άκαμπτο πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλά επίπεδα ευελιξίας που συνήθως βρίσκουμε σε ένα sport hatchback ενώ στην οδηγική εμπειρία συμβάλλει και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Σχεδιαστικά το Honda ZR-V είναι αρκετά «ήσυχο» με το μπροστινό μέρος να είναι πιο εντυπωσιακό χάρη στο επιβλητικό καπό αλλά και τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Ιδιαίτερο είναι και το σχήμα της γρίλιας το οποίο θυμίζει αρκετά Toyota Yaris Cross.

Πίσω τα φωτιστικά σώματα έχουν οριζόντια διάταξη και ενσωματώνονται διακριτικά στην πόρτα του χώρου των αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου φτάνει έως και τα 1.291 lt (με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα).

Τέλος, τα υλικά στο εσωτερικό είναι καλής ποιότητας ενώ στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μια οθόνη με διαγώνιο 9 ιντσών που επιτρέπει την πρόσβαση στο σύστημα ενημεροδιασκέδασης του αυτοκινήτου.