Από την Toyota το νέο αυτοκίνητο του Πάπα


Η Toyota αποτελεί τον νέο... προμηθευτή του Βατικανού, κατασκευάζοντας το νέο αυτοκίνητο του Πάπα. Ο λόγος για το υδρογονοκίνητο Mirai, το οποίο ανέλαβε πλέον μια... ιερή αποστολή.

  • 12/10/2020

Μηδενικών ρύπων θα είναι από τώρα και στο εξής οι μετακινήσεις του Πάπα, καθώς η Toyota δώρισε στο Βατικανό το ειδικά τροποποιημένο Mirai που είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες της επίσκεψης του ποντίφικα στο Τόκιο.

Όπως όλα τα Popemobile, έτσι και το υδρογονοκίνητο Toyota Mirai έχει τροποποιηθεί καταλλήλως ώστε ο Πάπας να μπορεί ακόμα να σηκώνεται όρθιος για να χαιρετάει τα πλήθη, διαθέτοντας μεταξύ άλλων μια ειδικά σχεδιασμένη σκεπή που τον προστατεύει από μια ενδεχόμενη βροχή.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, πάντως, στον αρχικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου δεν περιλαμβάνεται «κουβούκλιο» για την… καθολική προστασία του Πάπα, γεγονός που επιτρέπει την αμεσότερη επαφή ανάμεσα στον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικήςεκκλησίας και τους πιστούς.

Το νέο Popemobile βασίζεται στη σημερινή γενιά του Toyota Mirai, διαθέτοντας αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων. Το μήκος του, μετά και τις θεόσταλτες αναβαθμίσεις, φτάνει τα 5,1 μέτρα και το ύψος τα 2,7 μέτρα συνυπολογίζοντας και την υπερκατασκευή της οροφής.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο Βατικανό με την παρουσία του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου και του αντιπροέδρου της Toyota Europe, Miguel Fonseca.

Διαβάστε ακόμα:

Πωλείται ελληνική Toyota Corolla του 1974 με τις ζελατίνες

To Toyota Yaris Cross βουτάει στη λάσπη και εντυπωσιάζει! (Video)