Από το 2020 η Renault θα έχει και κουπέ SUV στη γκάμα της


Τα κουπέ SUV αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και έτσι δεν απασχολούν μόνο τους premium κατασκευαστές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/4/2019

Τα SUV Coupe αυξάνουν τη δημοτικότητά τους αλλά μέχρι στιγμής αυτά που υπάρχουν προέρχονται κυρίως από premium κατασκευαστές. Του χρόνου πάντως η Renault αναμένεται να δηλώσει το παρόν σε αυτήν την κατηγορία με ένα μοντέλο που θα ανήκει από πλευράς διαστάσεων στην κατηγορία C.

Το συγκεκριμένο κουπέ SUV το έχει προλογίσει αρχικά το Renault Arkana που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στη Μόσχα από το Renault- Samsung XM3 Ispire που παρουσιάστηκε μόλις τώρα στην έκθεση της Σεούλ, της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας.

Το XM3 Inspire πέρα από τη μάσκα και κάποιες λεπτομέρειες δεν διαφέρει και πολύ από το Arkana. Χαρακτηριστική είναι, πέρα από τη μάσκα, η έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος της που όντως δημιουργεί έντονη αίσθηση κουπέ, καθώς και η διαμόρφωση του πίσω μέρους. Εδώ τα φώτα παραπέμπουν σε αυτά του Megane και ανάλογη θα είναι και η φωτεινή υπογραφή το βράδυ.

Οι χώροι στο πίσω κάθισμα ίσως να είναι λίγο μικρότεροι σε σχέση με το Kadjar λόγω της κλίσης της οροφής, ενώ ανάλογα πιο μικρό αναμένεται να είναι και το πορτμπαγκάζ. Για το μοντέλο που θα διατίθεται στην Ευρώπη η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και τα νέα σύνολα (βενζίνης και πετρελαίου) που προέρχονται από την συνεργασία με τη Mercedes.