Από τον Σεπτέμβριο η νέα Maserati Coupe και Spyder 2005


Οι δύο νέες σπορ εκδόσεις της ιταλικής εταιρίας αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο στην αγορά αυτοκινήτου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως συνηθίζουν άλλωστε οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν πρώτα την αγορά της Μ. Βρετανίας για την "επίσημη" πρώτη τους.
  • 19/8/2004
&00 Οι δύο νέες σπορ εκδόσεις της ιταλικής εταιρίας αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο στην αγορά αυτοκινήτου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως συνηθίζουν άλλωστε οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν πρώτα την αγορά της Μ. Βρετανίας για την "επίσημη" πρώτη τους. Οι βρετανοί φημίζονται για την ιδιαίτερη σχέση που τους διακατέχει με τα αυτοκίνητα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δεν είναι τυχαίο ότι η γηραιά Αλβιώνα αποκαλείται "πατρίδα" του motorsport.
Οι σημαντικότερες σχεδιαστικές αλλαγές που φέρουν οι δύο εκδόσεις σε σχέση με τον προκάτοχό τους εντοπίζονται κυρίως στον εμπρός προφυλακτήρα και την μάσκα. Τροποποιήσεις που μας παραπέμπουν στη μεγάλη "κυρία", Maserati Quattroporte. Aπό αυτό αναδύεται και η νέα σχεδιαστική εταιρική ταυτότητα.
Στο πίσω μέρος, ο νέος προφυλακτήρας καταδεικνύει έναν περισσότερο δυναμικό χαρακτήρα σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ υπάρχουν νέες μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα.
Η άμεση σχεδιαστική σύνδεση με την Quattroporte φαίνεται ακόμη πιο πολύ στην έκδοση Coupe και ειδικότερα στο πλαϊνό μέρος. Μάλιστα τo πίσω μέρος των πλαϊνών μερών θυμίζει αρκετά την Frua του 1963.
Στον εσωτερικό διάκοσμο αυτό που φαντάζει είναι οι διαφορετικές επιλογές των χρωμάτων στις δερμάτινες επενδύσεις, στο κεντρικό μέρος της κονσόλας, στα καθίσματα και στο ταμπλό, αλλά και στις επενδύσεις των θυρών. Πινελιές αλουμινίου παρατηρεί κανείς στην κονσόλα αλλά και στις πόρτες, ενώ έχει επανασχεδιαστεί το μέρος κάτω από την κονσόλα για την επίτευξη μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου.

Βασίλης Χειλάκης