Από τους Μεδίκους στη Volkswagen


Oι δέκα σημαντικότερες απάτες όλων των εποχών…

  • 3/7/2016

Στο... βουνό των σκανδάλων που συντάραξαν στο πέρασμα των αιώνων το οικονομικό και επιχειρηματικό στερέωμα εντάσσεται πλέον ο γερμανικός κολοσσός Volkswagen για την πολύκροτη υπόθεση «μαγειρέματος» των στοιχείων εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων του.

Αν και η εταιρεία συμφώνησε προ ολίγων ημερών σε έναν συμβιβασμό ύψους άνω των 15 δισ. δολαρίων για να αποσύρει και να επισκευάσει εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα στους αμερικανικούς δρόμους, οι ποινικές και αστικές κατηγορίες εναντίον της εκτείνονται σε τρεις ηπείρους.

Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι το κόστος του σκανδάλου θα εκτοξευθεί, καθώς παρόμοιες αποζημιώσεις ζητούν κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών για τους 8,5 εκατ. ιδιοκτήτες ντιζελοκίνητων οχημάτων που εξαπατήθηκαν στη Γηραιά Ήπειρο.

Οι απάτες εις βάρος των καταναλωτών ή ακόμη των επενδυτών και ασφαλισμένων δεν είναι ωστόσο προνόμιο μόνο της εποχής μας. Πρόσφατα η βρετανική Telegraph ξεχώρισε δέκα από τις σημαντικότερες απάτες όλων των εποχών ξεκινώντας μάλιστα από τον 15ο αιώνα και την οικογένεια των Μεδίκων στη Φλωρεντία.

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα της Telegraph στο www.newsonly.gr.