Αποκαλύφθηκε η Ferrari SF90 Spider. Με 1000 ίππους και χωρίς σταθερή οροφή


Η Ferrari SF90 Spider αποτελεί γεγονός, επαναφέροντας εν μέσω πανδημίας τα χαμόγελα στα πρόσωπα των Ιταλών και των φανατικών οπαδών της αυτοκινητοβιομηχανίας του Μαρανέλο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FERRARI
  • 12/11/2020

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά τα αποκαλυπτήρια της κλειστής SF90 Stradale έφτασε η ώρα της παρουσίασης και της ανοιχτής Spider. Της οποίας η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στην ηλεκτρομηχανικά αναδιπλούμενη σκληρή οροφή διατηρώντας αναλλοίωτο το υπέροχο στιλ της SF90 και της πανίσχυρης υβριδικής της διάταξης.

O μηχανισμός της οροφής βασίζεται σε αυτόν που είχε λανσαριστεί για πρώτη φορά το 2011 στην California και πλέον έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι τόσο κόμπακτ και να καταλαμβάνει μόλις 100 lt χώρου.

Χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου το βάρος του όλου μηχανισμού δεν ξεπερνά τα 40 kg και είναι πολύ ελαφρύτερη σε σύγκριση με έναν άλλο συμβατικό. Επίσης, το πίσω κρύσταλλο είναι κατεβαίνει για μεγαλύτερη open air αίσθηση όταν η οροφή είναι κατεβασμένη.

Η Ferrari προσφέρει και ένα προαιρετικό πακέτο Assetto Fiorano με περισσότερο κάρμπον και τιτάνιο και λιγότερα κιλά στο απόβαρο. Συγκεκριμένα, 21 λιγότερα με το συνολικό ξηρό απόβαρο να είναι στα 1.670 kg και να ξεπερνά μόλις 100 kg την κουπέ SF90.

Προς το παρόν η επίδοση των 2,5 sec που έχει ανακοινώσει η Ferrari για το 0-100 είναι η ίδια με την κουπέ, ενώ στα 0-200 km/h η Spider είναι 0,3 πιο «αργή» από τα 6,7 sec που χρειάζεται η Stradale. Όσο για την τελική ειναι στα 340 km/h. Τέλος, να πούμε πως η SF90 Spider είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Ferrari με hard top οροφή.