Αποκαλύφθηκε η τιμή της νέας Alpine A110 στην Ισπανία (Video)


Οι τρεις εκδόσεις της επικαιροποιημένης πρότασης για την A110 είναι διαθέσιμες προς παραγγελία και στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Δείτε τις τιμές και τα χαρακτηριστικά της καθεμιάς.

 

  • 10/1/2022

Ένα από τα πολυαναμενόμενα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν τους δρόμους τη νέα χρονιά, η Alpine A110, έρχεται για να ανανεώσει την τελευταία πρόταση που είδαμε από τη γαλλική φίρμα πριν από τέσσερα χρόνια. Tο εντυπωσιακό sportscar έχει συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια τους προηγούμενους μήνες, ενώ πάνω του στηρίζονται οι ελπίδες της Alpine για να απογειώσει τις πωλήσεις της.

Η νέα A110 είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις: βασική, GT και S. Μεγάλος πρωταγωνιστής και στις τρεις περιπτώσεις είναι ένας τετρακύλινδρος TCe βενζινοκινητήρας 1.8 λίτρων. Στην αρχική πρόταση αποδίδει 252 PS και 320 Nm ροπής, ενώ στις άλλες δύο φτάνει έως 308 PS και 340 Nm. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων της Getrag,

Στην κορυφή τοποθετείται η έκδοση “S” που συνοδεύεται με διπλό χρωματισμό (μαύρο-πορτοκαλί της φωτιάς) και νέο αεροδυναμικό kit στο οποίο ξεχωρίζει η μεγάλη carbon αεροτομή. Αυτές οι παρεμβάσεις έχουν επιφέρει επιπλέον κάθετη δύναμη 81 κιλών στο πίσω μέρος και 60 κιλών στο μπροστά. Αμέσως μετά συναντάμε την έκδοση GT που συνοδεύεται με “soft” πλαίσιο ενώ τα σουέτ καθίσματα της Sablet που βρίσκουμε στην προηγούμενη περίπτωσηέχουν αντικατασταθεί με μια πιο άνετη, αλλά λιγότερο sport επιλογή.

Τέλος, στη βασική επιλογή έχουμε μια πρόταση με μαλακή ανάρτηση, όπου το σύνολο προσφέρεται στην πιο χαμηλή τιμή της γκάμας. Και οι τρεις εκδόσεις φέρουν σύστημα παραμετροποίησης με τις επιλογές “Normal”, “Sport” και “Track” να καλύπτουν κάθε ανάγκη του οδηγού. Στον εξοπλισμό του εσωτερικού συναντάμε μια ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα σύνδεσης smartphone (Android Auto ή Apple CarPlay), δύο θύρες USB, ενώ στις καλύτερα εξοπλισμένες εκδόσεις υπάρχει ηχοσύστημα της Focal.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν στην Ισπανία για τη νέα Alpine A110 είναι: 61.000 € για την απλή έκδοση, 72.400 € για την S και 72.500 € για τη GT.