Αποκαλύφθηκε το SUV Corvette, αλλά δεν είναι αυτό που περιμέναμε...


To όνομα Corvette μπαίνει επιτέλους στην κατηγορία των SUV, με το μοντέλο να ανήκει στον πραγματικό κόσμο και όχι στον ψηφιακό. Όμως, κάποιον... λάκκο έχεις η φάβα. 

  • 23/8/2022

Για όσους ανησύχησαν που είδαν ένα τόσο εμβληματικό μοντέλο, όπως η Corvette, να υποκύπτει στην SUV-mania, έχουμε καλά νέα διότι... δεν είναι αυτό που νομίζετε. Για όλα ευθύνεται η κινεζική BYD η οποία πριν από λίγες ώρες αποκάλυψε στην εγχώρια αγορά το νέο της μοντέλο και του χάρισε ένα όνομα που έχει γράψει ιστορία.

Η αλήθεια είναι ότι η BYD έχει παράδοση στο να δίνει στα αυτοκίνητά της ονόματα που σχετίζονται με τη θάλασσα και με πολεμικά πλοία. Στην περίπτωση του Corvette 07, όμως, μπορούν να το συνδυάσουν με μια επιλογή που αναμενόμενα θα προκαλέσει εντυπώσεις και θα βοηθήσει να ακουστεί σε όλο τον κόσμο. 

Πάμε όμως και στο αυτοκίνητο το οποίο όπως είπαμε είναι ένα SUV με το οποίο η BYD ελπίζει να χτυπήσει υψηλές πωλήσεις στην κατηγορία. To μήκος του είναι 4.82 m. και το φέρνει πολύ κοντά σε ένα άλλο μοντέλο της φίρμας, το Tang, με το οποίο μοιράζονται αρκετά στοιχεία.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του είναι η μάσκα που σύμφωνα με τις αναφορές σχεδιάστηκε έχοντας ως έμπνευση τον κυματισμό της θάλασσας. Πίσω δεσπόζει η γραμμή των φωτιστικών σωμάτων που εκτείνετε μέχρι τα πλαϊνά φτερά. Στο πλάι το μάτι πέφτει πάνω στις αναδυόμενες λαβές για τις πόρτες αλλά και στις 20άρες ζάντες που φέρουν αεροδυναμικό σχεδιασμό.

Στην “καρδιά” του βρίσκεται ένας turbo κινητήρας του 1,5 lt με δύναμη 140 PS. Στην προσθιοκίνητη έκδοση συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα και αποδίδουν 197 PS, στην τετρακίνητη έκδοση μπαίνει στο “παιχνίδι” ακόμα ένας, ανεβάζοντας την ιπποδύναμη στους 204 PS, ενώ η πιο γρήγορη έκδοση του BYD Corvette 07 έχει ισχύ 400 PS και 657 Nm ροπής και μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 4,7 sec.

To κοινό της Κίνας θα έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά στο Chengdu Motor Show τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Η τιμή ξεκινά από τις 250.000 γουάν που σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία αντιστοιχούν σε περίπου 36.700€.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή, δυστυχώς ή ευτυχώς, η κανονική Corvette, η original, θα μεταμορφωθεί και αυτή σε SUV. Η Chevrolet έχει ήδη γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και στόχος της είναι να ανεβάσει τις πωλήσεις της και να πατήσει πάνω στην τακτική που εφάρμοσε η Ford στην περίπτωση της Mustang Mach-E.