Αποκάλυψη σε δόσεις για το Kia Seltos (Video)


Με ένα σύντομο αλλά αποκαλυπτικό video η Kia μάς υπενθυμίζει την πρόθεσή της να προσθέσει ένα ακόμα αστικών διαστάσεων SUV στην γκάμα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/6/2019

Τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV αποκτά η Kia προσθέτοντας στην γκάμα της ένα ακόμα αστικών διαστάσεων όχημα ελευθέρου χρόνου.

Ο λόγος για το Seltos, το σύντομο video του οποίου αποκαλύπτει αρκετά από τα στοιχεία που πρόκειται να χαρακτηρίζουν τον σχεδιασμό του.

Όπως όλα δείχνουν το Seltos θα γεφυρώσει το χάσμα που σήμερα χωρίζει το Stonic από το Sportage, αξιοποιώντας το δάπεδο που φιλοξενεί το Hyundai Kona. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεπερνά σε μήκος τα 4 μέτρα, ενώ σημαντικά αυξημένο, σε σχέση τουλάχιστον με το Stonic, θα είναι και το πλάτος του πεντάθυρου αμαξώματος.

Άλλωστε και σε επίπεδο σχεδιασμού, η Kia επιχειρεί να δώσει στο νέο SUV έναν επιβλητικό χαρακτήρα, πέρα από τα high tech στοιχεία που θα το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό στα μάτια αγοραστών μικρότερης ηλικίας.

Κρίνοντας, πάντως, από την γκάμα του Hyundai Kona, ο υπετροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου και ο αντίστοιχος κινητήρας diesel των 1.600 κ.εκ. θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων και το ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων να συμπληρώνουν τις προδιαγραφές του κορεατικού SUV.

Περισσότερα για το Kia Seltos πρόκειται να ανακοινωθούν στις 20 Ιουνίου στο πλαίσιο της προγραμματισμένης πρεμιέρας του.