Αποκλειστικά τετρακίνητα και ισχυρότερα τα επόμενα Audi A4/A5


Για τα μοντέλα Α4 και Α5 του 2021 που θα διατεθούν στην Αμερικάνικη αγορά, η Audi αποφάσισε να προχωρήσει σε μία σειρά αλλαγών ώστε να ενισχύσει το κύρος και τη θέση της στις αντίστοιχες κατηγορίες.

  • 7/5/2020

Οι πελάτες της Γερμανικής φίρμας θα έχουν πράγματα να περιμένουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η Audi, αποφασισμένη να ενισχύσει τη θέση της προσφέροντας πιο ικανές και δυναμικές εκδόσεις, επιφυλάσσει μία σειρά από αλλαγές για τα Α4 και Α5 του 2021. Στις εκδόσεις με τους βασικούς τετρακύλινδρους κινητήρες αυτών, 40 TFSI, θα καταργηθούν οι προσθιοκίνητες εκδοχές και θα προσφέρονται πλέον μόνο ως τετρακίνητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οδική τους συμπεριφορά. Αντίστοιχα, τα συγκεκριμένα μοτέρ θα κερδίσουν 14 PS σε ισχύ και θα αποκτήσουν ένα 12V Mild Hybrid σύστημα.

Πέρα από την αναβάθμιση στις επιδόσεις και στον τρόπο με τον οποίο μεταφέρουν την ισχύ τους στο δρόμο, αλλαγές προς το καλύτερο θα υπάρχουν και σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων θα διατίθεται πλέον στάνταρ η διασύνδεση smartphone με το wireless Apple CarPlay, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και μία ενσωματωμένη μονάδα για τη διέλευση διοδίων. Η λογική, μάλιστα, αναβάθμισης του εξοπλισμού θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας, όπως τα Α6 και Α8.

Για την Ευρώπη, σε αυτή τη φάση, δεν έχει ακουστεί κάτι. Δεν είναι απίθανο, βέβαια, να δούμε την προσθήκη του ανάλογου, ήπια υβριδικού, συστήματος και εδώ. Με δεδομένο πάντως ότι προσφέρονται και πιο μικρές εκδόσεις, 35 TFSI, το ενδεχόμενο να μετατραπούν τα πάντα σε τετρακίνητα, δεν δείχνει πολύ πιθανό.