Aποκλειστικό: Δείτε την έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο Μichael Schumacher


Το Car and Driver ταξίδεψε στην Κολωνία κι επισκέφθηκε τη μόνιμη έκθεση με προσωπικά αντικείμενα του Michael Schumacher, η οποία φιλοξενείται στη Motorworld.

  • 11/10/2018

Βάσει αριθµών, είναι ο κορυφαίος πιλότος που πέρασε ποτέ από τις πίστες της Formula 1. Και, τουλάχιστον µέχρι στιγµής, οι 91 νίκες του είναι ένας αριθµός που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί από κάποιον σύγχρονο πιλότο της κορωνίδας του µηχανοκίνητου αθλητισµού. Από τον ∆εκέµβριο του 2013, όµως, ο Michael Schumacher δίνει τον πιο σηµαντικό αγώνα του βίου του. Τον αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από το τραγικό ατύχηµα που είχε στις γαλλικές Άλπεις κάνοντας σκι.

Εδώ και µερικές εβδοµάδες στην Κολωνία άνοιξε τις πύλες της µια µόνιµη έκθεση µε προσωπικά αντικείµενα του επτά φορές Παγκόσµιου Πρωταθλητή. Μια έκθεση, η είσοδος στην οποία είναι δωρεάν για το κοινό, σε µια κίνηση της οικογένειας του Michael Schumacher να ανταποδώσει µε τον δικό της τρόπο την αγάπη που έχει εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια ο «Schumi». Μεταξύ των εκθεµάτων κάποιος µπορεί να θαυµάσει το µονοθέσιο µε το οποίο ήταν δεύτερος στην ευρωπαϊκή Formula Ford το 1988, το καρτ της KSM Motorsport, της οµάδας που δηµιούργησε ο Michael Schumacher µε έδρα τη γενέτειρά του, το Κέρπεν, καθώς και το µονοθέσιο της Formula 3 µε το οποίο κατέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο στη Γερµανία το 1990.

Το Car and Driver ταξίδεψε στην Κολωνία κι επισκέφθηκε τη μόνιμη έκθεση με προσωπικά αντικείμενα του Michael Schumacher, η οποία φιλοξενείται στη Motorworld.Φυσικά, εκτίθενται πολλά από τα µονοθέσια µε τα οποία συµµετείχε στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα της Formula 1, κατακτώντας τις 91 νίκες του.

Ανάµεσα σε αυτά η Jordan, µε την οποία στις 25 Αυγούστου του 1991 πραγµατοποίησε το ντεµπούτο του στη Formula 1 στο βελγικό grand prix, οι δύο Benetton µε τις οποίες κατέκτησε τους ισάριθµους πρώτους τίτλους του πριν µετακοµίσει στη Ferrari το 1996, συνολικά επτά µονοθέσια της «Σκουντερία», τα οποία οδήγησε ο Schumacher κατά τη δεκαετή παρουσία του στο Μαρανέλο, η Mercedes MGP W01, µε την οποία το 2010 επέστρεψε στην ενεργό δράση, για λογαριασµό της γερµανικής οµάδας, καθώς και το πρωτότυπο C11 της Mercedes-Benz, µε το οποίο το 1991 συµµετείχε στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν, µε συνοδηγό τον Αυστριακό Karl Wendlinger.

Επίσης, εκτίθενται πολλές φόρµες που φόρεσε ο Michael Schumacher κατά τη διάρκεια της λαµπερής καριέρας του µε τη Benetton, τη Ferrari και τη Mercedes, αλλά και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως στο «Race of Champions». Επίσης, είναι εκτεθειµένα σε ειδική προθήκη τα κράνη που χρησιµοποίησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, φυσικά πολλά από τα τρόπαιά του, καθώς και αντικείµενα ιδιαίτερης συναισθηµατικής αξίας, όπως οικογενειακές φωτογραφίες και εικόνες από τα πρώτα βήµατα του «Σούµι» στον µηχανοκίνητο αθλητισµό. 

Η έκθεση φιλοξενείται σε έναν χώρο 1.000 τ.µ. και σύµφωνα µε τους διοργανωτές αναµένεται να δέχεται περισσότερο από µισό εκατοµµύριο επισκέπτες ετησίως. Τρία ξεχωριστά «κολάζ» µε δηµοσιεύµατα από τα επιτεύγµατα του Schumi. Ένα συλλεκτικό Fiat 500 βρίσκεται τοποθετηµένο ακριβώς δίπλα στην F2004, το µονοθέσιο µε το οποίο ο Γερµανός κατέκτησε τον έβδοµο τίτλο της καριέρας του.Το µονοθέσιο της Formula Ford και ακριβώς δίπλα το καρτ της KSM Motorsport.