CAR AND DRIVER ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ TESLA ΣΤΟ CAR AND DRIVER

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η απάντηση της Tesla στο ελληνικό Car and Driver 15/5

 • img
 • img
 • img

Ακολουθήσαν δημοσιεύματα –πολλά εξ΄ αυτών καθοδηγούμενα από πολιτική σκοπιμότητα- τα οποία «θόλωσαν» το τοπίο και αποπροσανατόλισαν το κοινό από τις πραγματικές επιδιώξεις της αμερικανικής εταιρίας.

Σήμερα, 15/5/18 εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σύμφωνα με την οποία «Την 11/05/2018 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με ΚΑΚ 1385774, το από 20/04/2018 πρακτικό διαχείρισης της Εταιρείας με την επωνυμία TESLA GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, το διακριτικό τίτλο TESLA GREECE και αριθμό ΓΕΜΗ 145340501000, η οποία εδρεύει στο Δήμο ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ / ΑΤΤΙΚΗΣ (Δ/νση : ΠΑΤΡ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Κ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΚΤΗΡΙΟ Β, TK: 15341, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), από το οποίο προκύπτει η πιστοποίηση καταβολής του αρχικού κεφαλαίου της εταιρείας».

Το ελληνικό Car and Driver προκειμένου να ξεδιαλύνει μια και καλή τις όποιες προθέσεις της Tesla, ήρθε σε απευθείας επαφή με την αμερικανική εταιρία και η απάντηση που πήραμε πριν λίγες ημέρες δια του εκπροσώπου τύπου της Tesla είναι η ακόλουθη:

«H Tesla δημιουργεί ένα μικρό γραφείο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Αθήνα που θα αποτελείται από μια ομάδα μηχανικών με υψηλή εξειδίκευση.

Η ομάδα αυτή θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης για να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρων δια μέσου της στενής συνεργασίας της με την ομάδα μηχανικών της στις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο στη μηχανολογία ηλεκτροκινητήρων και ισχυρά πανεπιστήμια που προσφέρουν προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες στην τεχνολογία ηλεκτροκινητήρων».

Με άλλα λόγια, το πλάνο της Tesla δεν προβλέπει τη δημιουργία εργοστασίου όπως φαίνεται και από τη σχετική δήλωση και σε αντίθεση με ό,τι αναφέρεται στο καταστατικό της εταιρίας «Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» περί «παραγωγής, εισαγωγής, διανομής, πώλησης, διατήρησης και επιδιόρθωσης των ηλεκτρικών οχημάτων». Προς το παρόν όμως, η Tesla έχει ανακοινώσει τη δημιουργία σταθμών φόρτισης Superchargers ανά την Ελλάδα.

Όλοι μας θα θέλαμε να δούμε γραμμή παραγωγής στη χώρα μας στην οποία θα κατασκευάζονταν αυτοκίνητα της φίρμας, αλλά κάτι τέτοιο όπως αποκαλύπτει η ίδια η Tesla δεν είναι στα σχέδιά της.

Όπως και να έχει πάντως η στελέχωση της Tesla στις ΗΠΑ με διακεκριμένους επιστήμονες όπως o Κωνσταντίνος Λάσκαρης, ο Κωνσταντίνος Μπούρχας και ο Βασίλης Παπανικολάου είναι μια απόδειξη των λεγομένων της φίρμας περί ταλέντου ενώ η δημιουργία και μόνο Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Αγ. Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα σε μια χώρα στην οποία οι όποιες επενδύσεις γίνονται με το «σταγονόμετρο» και μετ' εμποδίων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • 2018 SEAT TARRACO PRODUCTION 20/10

  Στην Γερμανία ξεκινά η παραγωγή του νέου SEAT Tarraco

  Xρειάστηκαν να περάσουν τουλάχιστον 20 χρόνια ώστε το κεντρικό εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg να κατασκευάσει μοντέλο κάποιας άλλης εταιρίας. Και αυτό είναι το νέο SUV της SEAΤ, το Tarraco.

 • PORSCHE MISSION E CROSS TURISMO 19/10

  Porsche: Επίσημα η Mission E Cross Turismo στην παραγωγή

  Το πράσινο φως για την παραγωγή έδωσε το εποπτικό συμβούλιο της Porsche AG για το δεύτερο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που θα πλαισιώσει την Taycan.

 • OPEL: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ DIESEL GATE 19/10

  Η Opel επιρρίπτει ευθύνες στην GM

  Η Opel, που εμπλέκεται σε σκάνδαλο με εκπομπές καυασερίων από diesel κινητήρες της, θεωρεί ότι υπάρχουν ευθύνες και πρόχειροι χειρισμοί από την General Motors. Ως γνωστόν, η Opel απειλείται με ανάκληση 100.000 αυτοκινήτων.

 • PSA GROUP 19/10

  Ποια θα είναι τα επόμενα ηλεκτρικά πόλης;

  Στο μέλλον τα μικρά αυτοκίνητα πόλης θα έχουν περισσότερο νόημα ως ηλεκτρικά με μηδενικούς ρύπους παρά ως συμβατικά.

 • ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ 19/10

  Τι σημαίνει για την Οpel το τέλος της παραγωγής του Adam;

  Beetle, 2CV ή DS – όταν κάποια μοντέλα δεν παράγονται πια, ένα μέρος της φίρμας... 'πεθαίνει'. Τώρα η Opel σταματάει το Adam. Είναι αυτό ένα χτύπημα ανάλογου βάρους;

 • TEST DRIVE 2018 NISSAN QASHQAI 19/10

  Οδηγούμε το Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 & 160 PS

  Στη Nissan αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τους υπερτροφοδοτούμενους 1.2 και 1.6 βενζινοκινητήρες με τον καινούργιο 1.3 DiG-T μέγιστης ισχύος 140 PS και 160 PS, αντίστοιχα, αναλόγως της εκδοχής του. Οι λόγοι; Η μείωση της κατανάλωσης, των ρύπων καθώς και του διοξειδίου του...

 • VW ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ 19/10

  Tα φώτα των μελλοντικών VW θα είναι high tech

  Η υψηλή τεχνολογία θα μπει για τα καλά στα συστήματα φωτισμού, που θα αναλάβουν και έναν ρόλο επικοινωνιακό.

 • MCLAREN SPEEDTAIL 19/10

  Στη McLaren Speedtail ακόμα και τα σήματα θα είναι μοναδικά

  Εξατομίκευση και στα σήματα. Αυτό προσφέρει μεταξύ άλλων η McLaren για το νέο top μοντέλο της, τη Speedtail.

 • FORD GT 19/10

  H Ford αυξάνει την παραγωγή του Ford GT

  Η ζήτηση είναι τόσο ισχυρή που η αμερικανική εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει στην προσθήκη ακόμη 350 αυτοκινήτων έως το 2022.

 • LAMBORGHINI ALA 2.0 18/10

  Tα μυστικά της αεροδυναμικής της Lamborghini SVJ σε ένα αποκαλυπτικό Video!

  Σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο αποκαλύπτονται τα μυστικά της εξωτικής SVJ με το σπέσιαλ αεροδυναμικό πακέτο.

 • ΤΑ GOOGLE MAPS ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΦΟΡΤΙΣΤΗ 18/10

  Πού μπορώ να φορτίσω το αυτοκίνητό μου

  Αν είστε κάτοχος ή οδηγός ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και η αυτονομία του εξαντλείται, θα χαρείτε πολύ αν μάθετε ότι μπορείτε να βρείτε τον πλησιέστερο φορτιστή με τη βοήθεια των Google Maps.

 • SEAT LEON 2019 18/10

  Στο τελικό στάδιο το νέο Seat Leon

  Αυτή την περίοδο στην ισπανική εταιρία οι ειδικοί έχουν δώσει προτεραιότητα στη νέα γενιά Leon ώστε να είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της τον ερχόμενο Μάρτιο στην Γενεύη.

 • Ο KIM JONG UN ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ 18/10

  Ο Kim μετακινείται τώρα με Rolls-Royce

  Ο Kim Jong Un οδηγεί πια Rolls-Royce. Οι υπόλοιποι κάτοικοι της απομονωμένης χώρας του; Τι αυτοκίνητα κυκλοφορούν στη Βόρεια Κορέα;

 • ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 18/10

  Στόχος της VW οι ψηφιακές και direct πωλήσεις

  Η αρχή θα γίνει με την σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων I.D. που θα πωλούνται από μία ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 • AUDI Q7 18/10

  Μικρής έκτασης ανανέωση για το Audi Q7

  Το μεγάλο SUV της Audi ανανεώνεται ελαφρώς προκειμένου να γίνει οπτικά πιο ελκυστικό. Με την ευκαιρία θα αναβαθμιστούν και τα ηλεκτρονικά του.