Αποκλειστικό: Ηλεκτρικό και cabrio από την GM με 3.500 ευρώ


To πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη αποκτά cabrio έκδοση στη δελεαστική τιμή των 3.500 ευρώ.

  • 16/4/2021

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια διάδοσης της ηλεκτροκίνησης είναι το υψηλό κόστος παραγωγής τους το οποίο μετακυλίεται στον τελικό χρήστη-αγοραστή.

Στην Κίνα, βέβαια, των μερικών δισεκατομμυρίων κατοίκων και των χαλαρών προδιαγραφών ασφαλείας και μη, τέτοιου είδους προβλήματα έχουν ήδη λυθεί, βλέποντας ουκ ολίγες ηλεκτροκίνητες προτάσεις να πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί.

Η δημοφιλέστερη από αυτές φέρει την υπογραφή της GM και τον τίτλο του πιο επιτυχημένο ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον πλανήτη.

Ο λόγος για το Mini EV της Hong Guang, το οποίο θα προσφέρεται πλέον και σε cabrio έκδοση κοστίζοντας όχι περισσότερα από 3.500 ευρώ.

Οι τεχνικές προδιαγραφές της ανοιχτής έκδοσης δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο, δεν πρόκειται να διαφοροποιούνται από το παράδειγμα του αυτοκινήτου που προσφέρεται ήδη στην κινεζική αγορά.

Το τελευταίο διαθέτει αυτονομία που αγγίζει τα 170 χιλιόμετρα και μέγιστη ταχύτητα που δεν υπερβαίνει τα 100 χλμ./ώρα.

Η επίσημη πρεμιέρα του ηλεκτροκίνητου cabrio των 3.500 ευρώ θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Μέχρι τότε μπορεί κανείς να περιεργαστεί τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν τον εσωτερικό του κόσμο.