Απολαύστε τη Ferrari Purosangue να «απογειώνεται» στο μαγευτικό τοπίο της Νορβηγίας (video)


Δυναμώστε τον ήχο και «ταξιδέψτε» στη μαγική ύπαιθρο της Νορβηγίας με την πρώτη τετράθυρη πρόταση στην ιστορία της Ferrari.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Ferrari - YouTube
  • 16/2/2023

Η Ferrari στέλνει την Purosangue σε ένα «επαγγελματικό» ταξίδι στη Νορβηγία, ως μέρος του νέου προωθητικού video που δημοσίευσε στο YouTube. Βουνά, θάλασσες και τοπία που κόβουν την ανάσα, η Purosangue αποδεικνύει πόσο ικανή είναι σε διαφορετικές συνθήκες.

Φυσικά, η Νορβηγία προσέφερε στο μοντέλο το ιδανικό φόντο, τονίζοντας τις πανίσχυρες επιδόσεις του, συνοδευόμενο από τα μεγαλοπρεπή και επιβλητικά βουνά και φιορδ της χώρας. Έτσι, η Purosangue έχει δημιουργήσει την εικόνα ενός οχήματος που είναι τόσο ικανό, όσο και εκλεπτυσμένο.

Η Purosangue αποτελεί το πρώτο τετράθυρο μοντέλο της Ferrari, και φυσικά ανήκει κι αυτό στην γκάμα της εταιρείας με πολυτελή οχήματα, όπως η Roma και η SF90. Ο σχεδιασμός έχει γίνει έτσι, ώστε το μοντέλο να μοιάζει περισσότερο με ένα 4θυρο σπορ αυτοκίνητο, παρά με SUV. Άλλωστε, ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, έχει δηλώσει ότι το νέο δημιούργημα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι ένα SUV, κι η Ferrari δε σκοπεύει να ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα της αγοράς. 

Φυσικά, το όχημα «φωνάζει» Ferrari, αφού δε χάνει τίποτα από τη σπορτιφ του αίγλη, αλλά και την εξαιρετική αεροδυναμική του. Το πορτπαγκάζ έχει χωρητικότητα 473 L, και η αεροδυναμική υπερισχύει της πρακτικότητας. Ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού, Flavio Manzoni, και αυτός του τμήματος εξέλιξης, Gianmaria Fulgenzi, έκαναν λόγο για έναν «χορό» μεταξύ των δύο τομέων, προκειμένου να πάρει η Purosangue τη σημερινή μορφή της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοντέλο έχει τη δική του κατηγορία, συνδυάζοντας το παρελθόν με το μέλλον. Η κληρονομιά της εταιρείας, η οποία έγκειται κυρίως στους τεράστιους και πανίσχυρους κινητήρες της, αντικατοπτρίζεται μέσω του ατμοσφαιρικού κινητήρα V12, χωρητικότητας 6,5 L που «κρύβει» το ιταλικό δημιούργημα κάτω από το κάλυμμα. Ο συγκεκριμένος, βοηθά την Purosangue να κάνει τα 0-100 km/h σε 3,3 sec, με την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 309 km/h.

Απολαύστε το ταξίδι της Purosangue στα εντυπωσιακά σκηνικά της Νορβηγίας: