Αποσύρεται η McLaren από το Grand Prix Αυστραλίας


Μέλος της αγωνιστικής ομάδας της McLaren προσβλήθηκε από τον Κορωνοϊό γεγονός που επιβάλλει την απόσυρσή της από τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος.

  • 12/3/2020

Με ανακοίνωσή της, η McLaren κάνει γνωστή την απόφασή της να αποσυρθεί από το Grand Prix Αυστραλίας μετά και το θετικό δείγμα μέλλους της στον Κορονωϊό.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, οι πιθανότητες διεξαγωγής του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν είναι ελάχιστες, καθώς η διοργανώτρια αρχή είχε ξεκαθαρίσει πως η αδυναμία συμμετοχής ακόμα και μίας ομάδας πρόκειται να οδηγήσει στην ματαίωση του Grand Prix.

Ανάλογη αναμένεται να είναι και η στάση των πιλότων, πολλοί εκ των οποίων είχαν ήδη δηλώσει την αντίθεσή τους με την απόφαση διεξαγωγής του Grand Prix Αυστραλίας και μάλιστα με την παρουσία θεατών στις εξέδρες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο S. Vettel, αν και εφόσον εμφανιστούν κρούσματα του Κορωνοϊό σε εμπλεκόμενους με το Grand Prix Αυστραλίας, τότε οι πιλότοι δεν θα διστάσουν να αποσυρθούν από τον αγώνα, κίνηση που θα οδηγήσει αυτομάτως στην ακύρωσή του.

Σε εξετάσεις έχουν υποβληθεί και τέσσερα μέλη της ομάδας της Haas τα οποία κρίθηκαν ύποπτα για το ενδεχόμενο προσβολής από τον Κορωνοϊό.