Απόσυρση με μπόνους-μαμούθ €22.000 για την αγορά ηλεκτρικού ΤΑΧΙ


Με ένα πρόγραμμα γενναίας επιδότησης η κυβέρνηση στοχεύει στην αντικατάσταση 2.000 οχημάτων ΤΑΧΙ παλαιάς τεχνολογίας.

  • 9/6/2021

Η ηλεκτροκίνηση με σταθερά βήματα μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας, καθώς όλο και περισσότερα προγράμματα επιδοτήσεων ανακοινώνονται. Λίγες μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της Αστυπάλαιας, που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας των μεγαλύτερων ΜΜΕ στο κόσμο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε μεγάλες επιδοτήσεις που ξεπερνούν τα 22.000 ευρώ για την αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας ΤΑΧΙ με ηλεκτρικά.

Με πολύ απλούς υπολογισμούς, η επιδότηση αυτή ουσιαστικά καλύπτει περίπου τη μισή αξία ενός ηλεκτρικού ΤΑΧΙ και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για κάποιον επαγγελματία προκειμένου να αποκτήσει ένα νέας τεχνολογίας, ασφαλές και πολύ πιο άνετο στην καθημερινή οδήγηση όχημα.

Το πρόγραμμα της επιδότησης θα τρέξει μέσω του ταμείου Ανάκαμψης, αξιοποιώντας χρηματοδότηση ύψους 40 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση 2.000 παλαιών ΤΑΧΙ με ηλεκτρικά. Θα ισχύουν κριτήρια όπως η παλαιότητα, ενώ η επιδότηση για κάθε απόσυρση μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 22.500 ευρώ.

Να προσθέσουμε πώς η επιδότηση αυτή είναι διπλάσια από εκείνη που παρέχεται μέσω του υπάρχοντος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» το οποίο σε ένα ΤΑΧΙ μπορεί να φτάσει τα 10.500 ευρώ.

Πάντως, στις περισσότερες από 13.000 αιτήσεις που έχουν γίνει στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» μόλις οι 8 αφορούν σε επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού ΤΑΧΙ και 3 αιτήσεις για Plug-In Hybrid TAXI.