Αποχωρεί από CEO της McLaren ο Mike Flewitt - Σε αναζήτηση αντικαταστάτη η εταιρεία


Η McLaren ανακοίνωσε την αποχώρηση του Mike Flewitt από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, μετά από 8 χρόνια στο τιμόνι της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 28/10/2021

Σε μία κίνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί κι έκπληξη, ο Mike Flewitt θα πάψει να εκτελεί χρέη CEO στη McLaren.

Ο Flewitt διατέλεσε αρχικά Γενικός Διευθυντής της εταιρείας από τον Ιούλιο του 2012 και για έναν χρόνο, προτού προαχθεί στον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Υπό την ηγεσία του Flewitt, η McLaren επέκτεινε τη γκάμα των αυτοκινήτων της, έχοντας αγγίξει και την κατηγορία των hypercars, με τη GT, τη Senna, την Artura, τη Speedtail και την Elva. 

Πριν ενταχθεί στην εταιρεία με έδρα το Woking, ο Flewitt ήταν αντιπρόεδρος παραγωγής στη Ford Ευρώπης, ενώ παλαιότερα κατείχε διάφορα υψηλά ιστάμενα πόστα στις TWR, AutoNova, Rolls-Royce και Bentley.

«Νιώθω τρομερά υπερήφανος που ηγήθηκα της McLaren Automotive στην πρώτη, αρκετά επιτυχημένη δεκαετία της ιστορίας της, και είμαι τρομερά τυχερός που υπήρξα κομμάτι της ιστορίας της McLaren,» δήλωσε με την ανακοίνωση της αποχώρησής του.

Η McLaren τόνισε πως δεν έχει βρει ακόμα αντικαταστάτη για την θέση που αφήνει κενή ο Flewitt, με τον μη εκτελεστικό διευθυντή Michael Macht να αναλαμβάνει CEO για αυτό το μεταβατικό στάδιο.