Αποχωρεί η Peugeot απ’ το Roland-Garros – Ποια παίρνει τη θέση της;


Το "Λιοντάρι" σταματά να κοσμεί με την παρουσία του την κορυφαία διοργάνωση τένις, δίνοντας τη θέση του σε ένα άλλο σύμβολο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • 10/3/2022

Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες συνεργασίας έφτασε η στιγμή η Peugeot να αποσύρει το σήμα της από το Roland-Garros δίνοντας τη θέση της σε μία άλλη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή αναμένεται να είναι η Renault, με τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πρώτη φορά που η Peugeot εμφανίστηκε στα courts του Γαλλικού 'Όπεν ήταν το 1984 και έκτοτε κατάφερε μέσα από αυτή την εμπορική συμφωνία να κλέψει μέρος από τη λάμψη της διοργάνωσης. Αυτή τη εμπορική ώθηση θέλησε να την εκμεταλλευτεί παρουσιάζοντας κατά καιρούς "Roland-Garros" εκδόσεις των μοντέλων της όπου σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Μερικά από αυτά ήταν το Peugeot 205, το 405 και το 306.

Πλέον, από το Roland-Garros (φέτος θα διεξαχθεί 22/5 έως 5/6) θα επωφελείται η Renault η οποία έχει δώσει τα χέρια με τους διοργανωτές και τα επόμενα χρόνια θα παρέχει τα οχήματά της για να μετακινούνται οι κορυφαίοι αθλητές τένις του κόσμου. Την ίδια στιγμή το logo της θα βρίσκεται δίπλα σε άλλα κορυφαία brands χορηγών όπως είναι η BNP-Paribas, η Perrier, η Lacoste και η Rolex.

Η απόφαση για να μπει η Renault σε αυτή τη λίστα υπάγεται στη στρατηγική που εφαρμόζει το νέο αφεντικό, ο Ιταλός Luca de Meoπου ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο το 2020 αφήνοντας το τιμόνι της Seat.

Από την άλλη, η Peugeot η οποία ανήκει στο όμιλο Stellantisδείχνει να αποχωρεί σταδιακά από τον χώρο του τένις με την αρχή να γίνεται πριν από μερικές εβδομάδες όταν ανακοίνωσε ότι σταματά τη συνεργασία της με τον Novak Djokovic. Αυτό που γράφτηκε είναι πως η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ήθελε να σπονσοράρει έναν αθλητή ο οποίος τάσσεται κατά του εμβολιασμού για την Covid-19.

Την ίδια στιγμή όμως  υπήρξαν τοποθετήσεις που ανέφεραν ότι αυτή η εξέλιξη θα ερχόταν ακόμα και αν δεν είχε ξεσπάσει ο σάλος με την περιπέτεια του Σέρβου στην Αυστραλία, τονίζοντας πως η Peugeot βρίσκεται σε μια διαδικασία οικονομικού «συμμαζέματος» λόγω των συνεπειών που υπέστη η αγορά του αυτοκινήτου από το ξέσπασμα της πανδημίας.