Αποχώρησε από τη Rolls-Royce ο Jozef Kaban


O Jozef Kaban έφυγε από τη Rolls-Royce, όπου κατείχε τη θέση του υπεύθυνου σχεδιασμού της εταιρείας, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/10/2019

Ο κ. Jozef Kaban ανέλαβε χρέη υπεύθυνου σχεδιασμού της Rolls-Royce τον περασμένο Απρίλιο, αντικαθιστώντας τον Giles Taylor. Ο 46χρονος Σλοβάκος σχεδιαστής εντάχθηκε στο προσωπικό της BMW το 2017, προερχόμενος από μακρόχρονη επαγγελματική θητεία στον Όμιλο Volkswagen. Εκεί, μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίαση της Bugatti Veyron αλλά και για τον αισθητικό μετασχηματισμό των μοντέλων της Skoda τα τελευταία χρόνια.

Από την BMW, μεταπήδησε στη Rolls-Royce πριν από έξι μήνες αλλά δεν παρέμεινε πολύ στη θέση του, όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Προς το παρόν, δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι της αποχώρησής του από τη βρετανική εταιρεία. Σε δήλωσή του ο κ. Torsten Müller-Ötvös, Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, είπε σχετικά: «Παρότι ο Jozef ήταν στη Rolls-Royce για μια σύντομη περίοδο, τον ευχαριστούμε για ό,τι μας έδωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον».