Arctic Van Test τα νέα Ford Transit & Transit Connect! (video)


Διπλή Νίκη για τα Νέα Ford Transit & Transit Connect στο Arctic Van Test. Αντιμέτωπα με Πάγο, Χιόνι, Δριμύ Ψύχος και... Δύσκολους Αντιπάλους!

  • 7/3/2014

Διπλή Νίκη για τα Νέα Ford Transit & Transit Connect στο Arctic Van Test. Αντιμέτωπα με Πάγο, Χιόνι, Δριμύ Ψύχος και... Δύσκολους Αντιπάλους!
 
Η Ford Motor Company πέτυχε μία ιστορική διπλή νίκη σε μία από τις πλέον εξουθενωτικές δοκιμές επιδόσεων οχημάτων στον πλανήτη – το Arctic Van Test.

Το νέο Ford Transit και το νέο Ford Transit Connect αναδείχτηκαν πρώτα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους μετά από μία επίπονη, πενθήμερη δοκιμασία που θέτει οχήματα και οδηγούς να αντιμετωπίσουν ακραίες προκλήσεις σε πάγο, κρύο και χιόνι, στον παγωμένο βορρά της Φινλανδίας – όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν ακόμα και στο -50 C.

Σλάλομ σε παγωμένο αεροδιάδρομο αλλά και τολμηρή οδήγηση σε 700 βασανιστικά χιλιόμετρα σε παγωμένους και διαβρωμένους δρόμους: τα Transit van κέρδισαν για τις συνολικές επιδόσεις τους σε κατηγορίες όπως απόδοση καυσίμου, ικανότητα μεταφοράς φορτίου και οδική συμπεριφορά.

«Όλα τα νέα Transit δοκιμάζονται στις σκληρότερες κλιματικές και οδηγικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο πολύ πριν λανσαριστούν, ώστε να είναι έτοιμα γι’ αυτό το είδος της πρόκλησης,» δήλωσε ο Paul Randle, vehicle line director, Global Commercial Vehicles, Ford Ευρώπης. «Οι πελάτες μας επιθυμούν τα Transits τους να τους παρέχουν επαγγελματική αξιοπιστία, ανεξαρτήτως καιρού κι εμείς έχουμε ήδη φροντίσει γι’ αυτό.»

Συντάκτες δοκιμαστές από έξι Ευρωπαϊκά περιοδικά επαγγελματικού αυτοκινήτου οδήγησαν όλα τα van που συμμετείχαν στο Arctic Van Test και ανέδειξαν τα δύο Transit νικητές χαρίζοντας στη Ford την πρώτη διπλή νίκη στην 23-χρονη ιστορία του θεσμού.  Κάτι που επίσης δοκιμάστηκε ήταν εκκίνηση και λειτουργία θέρμανσης και ξεθαμπώματος μετά από ολονύκτια παραμονή των οχημάτων στην ύπαιθρο σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Το νέο Ford Transit κατατάχθηκε πρώτο ή ισάξιο στην κορυφή σε εννέα από 13 κατηγορίες έχοντας απέναντί του μοντέλα των Mercedes-Benz, Opel και Volkswagen. Το μικρότερο, ολοκαίνουργιο Ford Transit Connect κατατάχθηκε πρώτο ή μοιράστηκε την κορυφή σε επτά κατηγορίες και εντυπωσίασε με την οδική συμπεριφορά και ευστάθειά του σε παγωμένες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας ανταγωνισμό από τις Citroen, Renault και Volkswagen.

«Τα van της Ford αναδείχτηκαν καθαρά νικητές σε ολισθηρές συνθήκες – εξαιρετικό πλεονέκτημα αφού παγωμένοι δρόμοι υπάρχουν οπουδήποτε στον κόσμο και όχι μόνο στην πίστα δοκιμών» δήλωσε ο Heikki Laurell του περιοδικού Auto Tekniikka ja Kuljetus στη Φινλανδία, που αναλαμβάνει τη διοργάνωση της ετήσιας δοκιμής. «Οι δοκιμές μας πιέζουν τα van στο όριο, και μπορεί να σοκάρουν αν δεν είσαι συνηθισμένος σε Σκανδιναβικό καιρό.»

Το νέο Transit διατίθεται τώρα για παραγγελία σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές. Το νέο Transit Connect – Διεθνές Van της Χρονιάς 2014 – λανσαρίστηκε πέρσι.