Aργούν οι μπαταρίες για τις σπορ Porsche


Το βάρος των μπαταριών είναι ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για διθέσια σπορ αυτοκίνητα όπως αυτά που θέλει να συνεχίσει να φτιάχνει η Porsche

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/3/2020

Αν και ήδη έχει κάνει την είσοδό της -και μάλιστα με εμφατικό τρόπο- στην ηλεκτρική εποχή, με την εντυπωσιακή Taycan, η Porsche προβληματίζεται για το τι θα γίνει με τα σπορ μοντέλα της. Και αυτό γιατί αυτά τα αυτοκίνητα έχουν δυο-τρεις βασικές παραμέτρους, με πιο σημαντική το χαμηλό βάρος ώστε να έχουν την σπορ αίσθηση.

Ο υπεύθυνος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρίας Dr. Michael Steiner δήλωσε πρόσφατα ότι η Porche δοκιμάζει διάφορες εκδοχές από ηλεκτρικές Boxster ώστε να αποκτήσει εμπειρία και γνώσεις για το αν μπορούν να συνυπάρξουν οι μπαταρίες με ένα διθέσιο σπορ μοντέλο.

Όπως λέει "Αν και τα μεγάλα GT όπως οι Taycan μπορούν να αντιπαρέλθουν το έξτρα βάρος, αυτό το βάρος σε ένα σπορ αυτοκίνητο όπως μία Boxster δεν είναι ακόμα ικανοποιητικό. Γι' αυτό και το επόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα ετοιμάσουμε θα είναι ένα μικρό SUV (μιλάει μάλλον για τη νέα Macan) και όχι ένα σπορ μοντέλο".

Το πρόγραμμα πάντως για τον εξηλεκτρισμό πιο σπορ αυτοκινήτων της γκάμας της είναι σε εξέλιξη, αλλά ακόμα πολύ μακριά από το να προχωρήσει σε κάτι πιο απτό. Η αργή εξέλιξη των μπαταριών δεν βοηθά καθόλου, με την Porsche να περιμένει μεγαλύτερα βήματα εξέλιξης και μείωσης του όγκου και του βάρους από το 2-3% που συμβαίνει ανά έτος αυτή την περίοδο. 

Πάντως η εταιρία και μόνο από την Taycan φαίνεται να πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση, έστω και αν όπως όλα δείχνουν για τουλάχιστον αυτή την γενιά οι Cayman και Boxster θα παραμείνουν με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για το μέλλον όλα είναι ανοιχτά.