Αρνητική απάντηση από τον Vettel στην (πρώτη) πρόταση της Ferrari!


Πριν καν στεγνώσει το μελάνι από τις πρόσφατες δηλώσεις του Sebastian Vettel, σύμφωνα με τις οποίες ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα ξεκινούσε άμεσα επαφές με τη Ferrari για το επόμενο συμβόλαιό του, ήρθαν οι πρώτες αρνητικές εξελίξεις

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/4/2020

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport», η πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές αναφορικά με την επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας είχε αρνητική έκβαση.

Η πλευρά της Ferrari φέρεται να πρότεινε στον Vettel μονοετές συμβόλαιο με λήξη στο τέλος του 2021, με αποδοχές όχι απλά μικρότερες από τις σημερινές που των σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά με ένα ποσό που οριακά ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Vettel απέρριψε άμεσα αυτή την πρόταση, την οποία χαρακτήρισε «αστεία» όχι μόνον λόγω της χαμηλής οικονομικής προσφοράς, αλλά κι επειδή δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί μονοετές συμβόλαιο.

Όπως έλεγε στο περιβάλλον του, «είμαι έμπειρος και όχι μεγάλος σε ηλικία για να μπω στη διαδικασία συμβολαίων μικρής διάρκειας». Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι έως τώρα στην καριέρα του υπέγραφε πάντοτε τριετή συμβόλαια.

Η λογική λέει ότι η Ferrari θα επανέλθει μέσα στο επόμενο διάστημα με νέα πρόταση, όμως η πρώτη προσφορά ενδεχομένως να είναι ενδεικτική των προθέσεων των Ιταλών αναφορικά με το μέλλον της συνεργασίας τους με τον τετράκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Η Ferrari δείχνει στην παρούσα φάση να μην «καίγεται» να ανανεώσει το συμβόλαιο του Vettel, το οποίο λήγει στο τέλος του 2020. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊου, σε συνδυασμό με τα όχι καλά αποτελέσματα του Γερμανού τα τελευταία χρόνια, αλλά και με την αλλαγή ισορροπιών στο Μαρανέλο, έχουν διαφοροποιήσει τα δεδομένα.

Τούτη τη στιγμή, με τον Charles Leclerc να εξελίσσεται στον επόμενο μεγάλο «αστέρα» της Ferrari και να έχει ξεκάθαρα τον ρόλο του «νούμερο 1» πιλότου, η θέση του Vettel είναι επισφαλής. Σίγουρα τα 50 εκατομμύρια του τρέχοντος συμβολαίου δεν θα τα ξαναβρεί, όμως θα ήθελε να παραμείνει σε ένα ποσό άνω των 35 εκατομμυρίων ετησίως.

Το βασικότερο για τον Γερμανό, ωστόσο, είναι να εξασφαλιστεί για περισσότερες από μία σεζόν. Κι αυτό είναι ένα σημείο τριβής ανάμεσα στις δύο πλευρές, μιας και η Ferrari στην παρούσα φάση δεν δείχνει διατεθειμένη να επενδύσει σε νέο πολυετές συμβόλαιο με τον Vettel.

Μοιραία, τούτη η εξέλιξη επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της πιθανής αντικατάστασης του Vettel από άλλον πιλότο στο τέλος του 2020. Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός; Οι απόψεις είναι πολλές και οι υποψήφιοι έχουν ήδη αρχίσει να χτυπούν την πόρτα της «σκουντερία»…