Artemis Project: Audi, Porsche και Bentley δημιουργούν το Tesla Killer


Από κοινού θα εργαστούν οι Audi, Porsche και Bentley για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες ηλεκτροκίνητες προτάσεις του ομίλου VW.

  • 17/11/2020

Το project που στο εσωτερικό του ομίλου VW έχει γίνει γνωστό ως “Artemis” θα τρέξουν από κοινού η Audi, η Porsche και η Audi με σκοπό τη δημιουργία μιας υψηλών προδιαγραφών ηλεκτροκίνητου τετράτροχου.

Το «Landjet», όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό, θα κατασκευάζεται στο Ανόβερο της Γερμανίας και μεταξύ των χαρακτηριστικών του θα είναι και η επταθέσια διαμόρφωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Landjet θα περάσει στην παραγωγή το 2024 με αυτονομία που θα αγγίζει τα 650 χιλιόμετρα και αρχικώς θα φέρει τα σήματα της Audi.

Οι αντίστοιχες προτάσεις της Porsche και της Bentley θα ακολουθήσουν, προσαρμόζοντας τις προδιαγραφές τους στο προφίλ των πελατών κάθε κατασκευαστή.

Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το Landjet θα παραπέμπει σε μια θηριώδη μπερλίνα ή σε ένα SUV ή αν θα μοιράζεται στοιχεία και από τους δύο τύπους αμαξωμάτων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι πάντως που βλέπουν το νέο project του ομίλου VW σαν μια προσπάθεια απόκρουσης της αντεπίθεσης που ετοιμάζει η Tesla με τη δεύτερη γενιά του Model S.

Σε κάθε περίπτωση, η αρχιτεκτονική ενός SUV θεωρείται πιο ταιριαστή φιλοσοφία ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος καθώς διασφαλίζει περισσότερο χώρο για την τοποθέτηση των μπαταριών.

Με δεδομένο πάντως ότι η Bentley θα τερματίσει την παραγωγή συμβατικών οχημάτων το 2030 ολοκληρώνοντας τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, το Landjet αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο για το σύνολο του VW Group.

Tέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το εργοστάσιο που θα φιλοξενήσει την παραγωγή του είναι εκείνο στο οποίο πρόκειται να παραχθεί και το ID Buzz, ένα επίσης ηλεκτρικό microbus το οποίο θα παραπέμπει στο εμβληματικό T1.