Αρχίζει η παραγωγή της Koenigsegg Jesko (photos)


H Koenigsegg Jesko μπαίνει στην παραγωγή, και η σουηδική μάρκα το «γιορτάζει» με αυτό το πορτοκαλί πρωτότυπό της.

  • 17/7/2021

Δύο χρόνια μετά την πρώτη της παρουσία, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, η Koenigsegg βάζει σε παραγωγή τη Jesko.

Συνολικά 125 αντίτυπα της Jesko και της Jesko Absolut θα κατασκευαστούν στο Angelhom της Σουηδίας, με τα πρώτα εξ αυτών να φτάνουν στους αγοραστές τους την άνοιξη του 2022.

Για την περίσταση, η Koenigsegg παρουσίασε μία πρωτότυπη Jesko σε έντονο πορτοκαλί, που η εταιρεία ονομάζει Tang Orange Pearl.

Διαθέτει λεπτομέρες από ανθρακόνημα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, μαζί με πορτοκαλί λεπτομέρειες, ειδικά στην καμπίνα.

Ο CEO και ιδρυτής της μάρκας, Christian von Koenigsegg, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτήν την Jesko σε προ-παραγωγικό στάδιο, για να σηματοδοτήσουμε την έναρξη της παραγωγής 125 Jesko και Jesko Absolut.

«Ως μέρος της συνεχιζόμενης επέκτασής μας, η αρχική συναρμολόγηση της Jesko θα γίνει στις νέες εγκαταστάσεις έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων.»

Η Jesko διαθέτει έναν κινητήρα 5 λίτρων, V8, εξέλιξης Koenigsegg, που αποδίδει 1578 ίππους και παράγει 1500 Nm ροπής όταν τρέχει με καύσιμο Ε85, ή 1262 ίππους με κανονική βενζίνη.