Ασφάλιση αυτοκινήτου: Επιστροφή χρημάτων λόγω Κορωνοϊού


Τουλάχιστον δύο ασφαλιστικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιστρέφουν χρήματα στους πελάτες τους, τα οποία προκύπτουν από τον θεαματικό περιορισμό των ατυχημάτων στους άδειους, εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού, δρόμους.

  • 7/4/2020

Το περίφημο Lock Down που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα της πανδημίας του Κορωνοϊού έχει και κάποιες θετικές επιδράσεις, οι οποίες σχετίζονται με τον περιορισμό της κυκλοφορίας ανθρώπων και οχημάτων στους δρόμους.

Όχι αυτήν τη φορά δεν θα αναφερθούμε στο περιορισμό των ρύπων αλλά στην εξίσου θεματική μείωση των ατυχημάτων που σημειώνονται στους άδειους δρόμους. Πέρα, λοιπόν, από το γεγονός ότι οι άνθρωποι που τραυματίζονται σοβαρά ή χάνουν τη ζωή τους σε ένα τροχαίο δυστύχημα είναι πλέον ελάχιστοι, εξίσου μικρές είναι και τα ύψη των αποζημιώσεων που καλούνται οι ασφαλιστικές εταιρείες να καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εταιρείες να έχουν αυξήσει τα  λειτουργικά τους κέρδη, μέρος των οποίων πρόκειται να επιστρέψουν στους πελάτες τους.

Τουλάχιστον δύο ασφαλιστικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν χρηματικά ποσά στους ασφαλισμένους τα, τα οποία αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Όλα αυτά, βέβαια, συμβαίνουν σε μια χώρα στην οποία η καταναλωτική κουλτούρα είναι πολύ διαφορετική, όπως διαφορετικός είναι και ο τρόπος που οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους και τους επιβραβεύουν για την εμπιστοσύνη τους.