Aspark Οwl: Το ηλεκτροκίνητο hypercar των 1.985 ίππων σπάει κάθε ρεκόρ


Αν αναρωτιέστε πιο είναι το ταχύτερο τετράτροχο στον πλανήτη τότε η απάντηση έρχεται από την Ιαπωνία και το ηλεκτροκίνητο hypercar της Aspark η ισχύς του οποίου φτάνει τους 1.985 ίππους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/11/2019

Τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον πλανήτη διεκδικεί πλέον η άσημη Aspark αποκαλύπτοντας την έκδοση παραγωγής ενός ηλεκτροκίνητο hypercar η απόδοση του οποίου αγγίζει τους 1.985 ίππους.

To Aspark Owl, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες η συνδυαστική απόδοση των οποίων φτάνει τα 1.480 kW (1.985 ίπποι) και τα 2.000 Nm ροπής.

Χάρη σε αυτήν την εξωπραγματική απόδοση των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, το Aspark Owl επιταχύνει από στάση στα 96 χλμ./ώρα σε μόλις 1,69 δευτερόλεπτα, ενώ χρειάζεται 10,6 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 300 χλμ./ώρα.

Η μέγιστη ταχύτητα του ηλεκτροκίνητου hypercar αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα, την ίδια στιγμή που οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 64 kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Με πλαίσιο ανθρακόνημα και διαστάσεις που παραπέμπουν περισσότερο σε αγνωνιστικό πρωτότυπου του Le Mans και λιγότερο σε αυτοκίνητο παραγωγής (το ύψος του αμαξώματος δεν υπερβαίνει τα 99 εκατοστά), το Aspark Owl διακρίνεται εκτός των άλλων και για το χαμηλό του βάρος.

Ανάμεσα εξεζητημένες τεχνικές προδιαγραφές του ξεχωρίζει η υδροπνευματική ανάρτηση η οποία αυξομειώνει την απόσταση που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφος, όπως και τα κεραμικής σύνθεσης φρένα με τις δαγκάνες των 10 εμβόλων για τον μπροστινό άξονα και των 4 εμβόλων για τον πίσω.

To Aspark Owl θα παραχθεί σε πενήντα αντίτυπα κάθε ένα από τα οποία θα πωλείται στην τιμή των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι παραδόσεις του αυτοκινήτου πάντως θα ξεκινήσουν εντός του 2020 και θα αποτελέσει είδηση αν οι προαναγγελίες για το ταχύτερο τετράτροχο του πλανήτη υπερβούν κατά πολύ τον μαγικό αριθμό 50.