Ασταμάτητο: Ένα Mercedes Unimog έφτασε στα 6.694 μέτρα υψόμετρο!


Όταν μιλάμε για το απόλυτο εκτός δρόμου όχημα του πλανήτη Γη, τότε τίποτα δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στις ικανότητες του Unimog.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/1/2020

Το Unimog της Mercedes είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση οχήματος, καθώς παραμένει στην παραγωγή εδώ και πάνω από μισό αιώνα, όντας η επιτομή του σκληρού εργαλείου για κάθε δουλειά, εκεί που όλα τα υπόλοιπα θα σταματήσουν. Η χρήση του είναι μεγάλη, από εργοτάξια και στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι ειδικές αποστολές εκεί που χρειάζεται κάτι πολύ ικανό για να περάσει.

Μία τέτοια ειδική "αποστολή" σχεδίασε η ίδια η Mercedes έτσι ώστε να καταδείξει σε όσους δεν το γνωρίζουν το τι μπορεί να κάνει ένα (στην περίπτωσή μας, δύο) Unimog. Αυτά τα δύο Unimog χρησιμοποιήθηκαν για να εξερευνήσουν το δεύτερο ψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο, το Ojos de Salado στην Χιλή.

Στόχος ήταν να εγκαταστήσουν κάποια ραντάρ παρακολούθησης καθώς το ηφαίστειο είναι ενεργό και αρκετά επικίνδυνο για την περιοχή. Τα ειδικά μετασκευασμένα Unimog U5023 κατάφεραν τελικά να τοποθετήσουν τον εξοπλισμό στα 6.100  μέτρα, και μετά συνέχισαν την πορεία προς άλλες κορυφές, φθάνοντας το ένα από αυτά έως και τα 6,694 μέτρα.

Αυτό το εκπληκτικό νούμερο κάνει το Unimog το όχημα που έχει καταφέρει να ανέβει στο μεγαλύτερο υψόμετρο στον πλανήτη, έχοντας ως σύμμαχό τους μερικές πολύ εξελιγμένες off road τεχνικές, όπως το μεταβαλλόμενο κέντρο βάρους, τα απίστευτα ελαστικά σχεδιασμένα ειδικά για την περίσταση, ένα γεμάτο ενισχύσεις πλαίσιο καθώς και ειδική φροντίδα στον κινητήρα ώστε να μπορεί να αποδίδει σε τέτοια υψόμετρα.