Aston Martin DBS GT Zagato: Η "συνέχεια" της DB4 με την απίστευτη τιμή


Μία σπέσιαλ έκδοση του μοντέλου της Aston Martin θα κατασκευαστει σε μόλις 19 κομμάτια με την τιμή της να είναι στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/3/2019

Αν και στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης η Aston Martin παρουσίασε τρία ολοκαίνουργια supercars τα οποία θα μπουν στην παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια, δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και κάτι πολύ special.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο που βλέπουμε στα σκίτσα που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η εταιρία και είναι φτιαγμένο για να γιορταστούν τα 100 χρόνια του Zagato αλλά και τα 60 περίπου χρόνια της συνεργασίας με την Αston Martin.

H DBS GT Zagato είναι μία επανασχεδιασμένη DBS Superleggera και θα είναι μέρος της συλλογής DBZ Centenary Collection. Θα κατασκευαστούν μόλις 19 από αυτές με το κόστος της να ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Και σ' αυτήν υπάρχει η οροφή με τα διπλά "φουσκώματα" χαρακτηριστικά των Zagato ενώ νέα είναι η μάσκα, οι πιο έντονοι προφυλακτήρες, το παρμπρίζ που αγκαλιάζει όλο το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, καθώς και οι αποκλειστικοί τροχοί για την συγκεκριμένη έκδοση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εφοδιάζεται με τον V12 των 5,2 λίτρων και ίσως να έχει μεγαλύτερη ισχύ από την Superleggera των 725 ίππων. Κάτι που σημαίνει ότι μάλλον και οι επιδόσεις της θα είναι καλύτερες από τα 3,9 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h και την τελική των 339 km/h. 

Η παραγωγή της συγκεκριμένης έκδοσης θα γίνει στο εργοστάσιο του Gaydon στην Βρετανία, με το πρώτο αυτοκίνητο να παραδίδεται στις αρχές του 2020.