Aston Martin DBX 707: Έτοιμη η πρώτη μονάδα του πιο γρήγορου SUV στον κόσμο


Η κατασκευή της πρώτης Aston Martin DBX 707 ολοκληρώθηκε στην Ουαλία και η Aston Martin δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της.

  • 10/5/2022

Η 9η Μαΐου 2022 είναι μια ιστορική μέρα για την Aston Martin αφού η πρώτη μονάδα της DBX 707 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του St Athan στην Ουαλία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει στον νέο ιδιοκτήτη της.

Παρών σε αυτή τη σημαντική στιγμή ήταν και ο γραμματέας της Ουαλίας Simon Hart ο οποίος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το πρώτο αυτοκίνητο, με το μοντέλο να ταξιδεύει συνολικά σε περισσότερες από 50 χώρες τους επόμενους μήνες.

H παρουσίαση της Aston Martin DBX 707 έγινε τον Φεβρουάριο με τους Βρετανούς να αναφέρουν όλο καμάρι πως πρόκειται για το πιο ισχυρό SUV στον πλανήτη, βάζοντας στην "πλάτη" του τόσο την Lamborghini Urus όσο και την Bentley Bentayga.

Κάτω από τις λαμαρίνες υπάρχει ένας V8 της AMG με διπλό turbo και χωρητικότητα 4 λίτρων. Η ιπποδύναμη ανέρχεται σε 707 PS (εξ ού και η ονομασία της) ενώ η ροπή ορίζεται στα 900 Nm. Σύμφωνα με την Aston Martin το αυτοκίνητο έχει τελική ταχύτητα 310 km/h και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3.1 sec.

Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων το οποίο έχει δεχθεί μια σειρά παρεμβάσεων ώστε οι αλλαγές να έρχονται γρήγορα και να μπορεί ο οδηγός να απολαμβάνει στο μάξιμουμ τη δύναμη του αυτοκίνητου.

Σύμφωνα με την Aston Martin το τελευταίο διάστημα περισσότεροι από 100 εξειδικευμένοι μηχανικοί προστέθηκαν στο εργοστάσιο του St Athan ώστε να συμβάλουν στην παραγωγή της DBX 707, του πρώτου αυτοκινήτου παραγωγής που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ουαλία εδώ και 50 χρόνια.

«Με την ολοκλήρωση της παραγωγής του πρώτου αυτοκινήτου υπό την ηγεσία του Lawrence Stroll, η Aston Martin εγκαινιάζει μια νέα εποχή και μέσα από την DBX 707 δείχνει την ικανότητά της να συνδυάζει την πολυτέλεια με τις υψηλές επιδόσεις», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Aston Martin Michael Straughan και συμπλήρωσε:

«Οι εντυπώσεις για το νέο αυτοκίνητο από τους πελάτες αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης ήταν εκπληκτικές. Επίσης σημαντικό είναι το ότι είχαμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε τη γραμμή παραγωγής του St Athan και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Η Ουαλία έχει μια μακρά παράδοση στην βιομηχανία και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε αυτή την περήφανη κληρονομιά».