Aston Martin DBX 707: Το πανίσχυρο SUV το νέο ιατρικό αυτοκίνητο της F1 (photos)


Η Aston Martin κάνει την DBX 707 το ιατρικό αυτοκίνητο για το πρωτάθλημα της Formula 1 ενόψει της νέας σεζόν.

  • ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 3/3/2023

Τον Μάρτιο του 2021, η Aston Martin ήρθε σε συμφωνία με τη FIA να παρέχει (μαζί με τη Mercedes-AMG) το αυτοκίνητο ασφαλείας και το ιατρικό αυτοκίνητο για το πρωτάθλημα της Formula 1.

Το Safety Car είναι η Vantage, ενώ από φέτος το medical car είναι η πανίσχυρη DBX 707, που αντικαθιστά την DBX η οποία εκτελούσε αυτά τα χρέη τη διετία 2021-2022.

Το πανίσχυρο, πολυτελές SUV είναι (όπως κι η Vantage) βαμμένο στο χρώμα British racing green, το ίδιο χρήμα που φέρουν και τα μονοθέσια της Aston Martin F1, τα οποία οδηγούν οι Fernando Alonso και Lance Stroll.

Τα δύο μοντέλα της Aston Martin μοιράζονται τα καθήκοντα της ασφάλειας και ιατρικής κάλυψης των αγώνων με την AMG, και θα κάνουν ντεμπούτο στο προσεχές GP του Μπαχρέιν, που αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα της νέας χρονιάς.

Η νέα DBX 707 εξοπλίζεται για την περίσταση με πυροσβεστήρες, ιατρικές βαλίτσες και απινιδωτή. Οι μετατροπες δε σταματάνε εκεί, καθώς φέρει και αγωνιστικά καθίσματα εγκεκριμένα από τη FIA και ζώνη ασφαλείας έξι σημείων.

Για την επικοινωνία με τη FIA και τη διεύθυνση του αγώνα, στο εσωτερικό της DBX 707 υπάρχει σύστημα σήμανσης και ενδοεπικοινωνίας, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτό έχουν πρόσβαση στα βιομετρικά στοιχεία των οδηγών και τη ζωντανή, τηλεοπτική μετάδοση.

Υπενθυμίζεται πως από τη Mercedes-AMG προσφέρεται η AMG GT Black Series ως αυτοκίνητο ασφαλείας, και η GT 63 S 4-Door Coupe ως ιατρικό όχημα.