Aston Martin V12 Vantage: Φινάλε με 700 PS για την πιο γρήγορη Vantage όλων των εποχών (Video)


H βρετανική φίρμα κλείνει το κεφάλαιο "MEK" για την Vantage παρουσιάζοντας την τελική έκδοση που θα κατασκευαστεί σε 333 μονάδες και θα κινείται από έναν V12 των 700 PS!

  • 16/3/2022

Μετά από 15 χρόνια λαμπρής πορείας η Aston Martin Vantage φτάνει στον τερματισμό παρουσιάζοντας την τελευταία γενιά του εμβληματικού μοντέλου πριν αυτό περάσει στη εποχή της ηλεκτροκίνησης. Αυτός είναι και ο λόγος που η βρετανική φίρμα θέλησε μέσα από τη νέα Aston Martin V12 Vantage να παρουσιάσει το πιο γρήγορο και πιο δυναμικό μοντέλο όλων των εποχών.

Η παραγωγή της θα περιοριστεί στις 333 μονάδες οι οποίες έχουν ήδη «καπαρωθεί» από τους αγοραστές που έσπευσαν να την προπαραγγείλουν. Στην «καρδιά» της, όπως ήδη γνωρίζαμε, βρίσκεται ένας V12 με χωρητικότητα 5.2 λίτρων που αποδίδει 700 PS και 735 Nm ροπής.

Η τελική της ταχύτητα είναι 321 km/h ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 3.4 sec. Χάρη στην εκτεταμένη χρήση carbon το βάρος της έχει πέσει αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη V8 Vantage, με κάθε 1000 kg να αντιστοιχούν σε 390 PS!

H κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός ZF αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων το οποίο έχει ρυθμιστεί πάνω στην V12 Speedster και την Vantage F1 προσφέροντας μια ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία στον οδηγό. Σημαντικές αναβαθμίσεις έγιναν και στο σύστημα ανάρτησης ενώ την πέδηση αναλαμβάνουν οι carbon ceramic δίσκοι με τις 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και τις 4πίστονες πίσω.

Στις ζάντες, οι οποίες έχουν διάμετρο 21 ιντσών, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαθέσιμα σετ ενώ για τα ελαστικά έχουν επιλεχθεί τα Michelin Pilot 4S. Η μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή αφορά την αύξηση του πλάτους της κατά 40 mm προκειμένου να επιτευχθεί μέγιστη σταθερότητα στις στροφές.

Η μπροστινή γρίλια έχει μεγαλώσει κατά 25% ώστε να υπάρχει αυξημένη εισαγωγή αέρα, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η σχεδιαστική γραμμή του καπό την οποία η Aston Martin έκρυβε επιμελώς στις διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι και ο σχεδιασμός του εσωτερικού, με τους Βρετανούς να τονίζουν πως είναι τόσες πολλές οι διαθέσιμες επιλογές που δύσκολα θα μπορέσουμε να βρούμε δύο πανομοιότυπες Vantage μεταξύ των 333 μονάδων που θα βγουν από το εργοστάσιο.

Η παραγωγή της Aston Martin V12 Vantage θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ενώ οι πρώτες παραδόσεις στους κατόχους θα γίνουν στις αρχές του καλοκαιριού.

Δείτε το video...