Aston Martin V8 Vantage


Το 2006 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βρετανίας ο πρόεδρος και CEO της Aston Martin,dr Ulrich Bez, , είχε ανακοινώσει την περιορισμένη παραγωγή αγωνιστικών αυτοκινήτων της εταιρείας που θα βασίζονται στη V8 Vantage.
  • 18/1/2007

Το 2006 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βρετανίας, ο πρόεδρος και CEO της Aston Martin, dr Ulrich Bez, είχε ανακοινώσει την περιορισμένη παραγωγή αγωνιστικών αυτοκινήτων της εταιρείας που θα βασίζονται στη V8 Vantage. Τα αυτοκίνητα είχαν λάβει μέρος τότε στον 24ωρο αγώνα αντοχής στο, Nurburgring από όπου προέρχεται και ο κωδικός N24 της αγωνιστικής έκδοσης της V8 Vantage.

Η εταιρεία προσφάτως ανακοίνωσε και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Η Ν24 θα κατασκευάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αρχηγείο της εταιρείας στο Gaydon. Με τις κατάλληλες μετατροπές στον κινητήρα η ιπποδύναμη του μηχανικού συνόλου των 4,3 λίτρων της απλής V8 Vantage έχει φτάσει τους 410 ίππους (+30 ίππους) στη N24, ενώ σε συνδυασμό με το ελαφρύτερο κατά 250 κιλά αμάξωμα (1.330) προσφέρει τα εχέγγυα για την... απογείωση της «μικρής» στις πίστες.

Από το 2004, οπότε συγκροτήθηκε η Aston Martin Racing, δείχνει να συνεχίζει μια εξαιρετικά πετυχημένη πορεία, η οποία αναμενόταν από τους φανατικούς πολλά χρόνια πριν.