Aston Martin Vantage HR Edition: Επετειακή και άκρως συλλεκτική


Σε μόλις 60 αντίτυπα πρόκειται να παραχθεί η Aston Martin Vantage HR Edition, τιμώντας τη συμπλήρωση 60 ετών από την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/7/2019

To Goodwood Festival of Speed επέλεξε η Aston Martin για να τιμήσει τη συμπλήρωση 60 ετών από την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων στο 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Στο φημισμένο λοιπόν φεστιβάλ ταχύτητας, η βρετανική φίρμα θα παρουσιάσει την επετειακή και άκρως συλλεκτική έκδοση της Vantage, η οποία διακρίνεται χάρη στους ιδιαίτερους χρωματικούς συνδυασμούς του αμαξώματος αλλά και στην ανθρακονημάτινη-σταθερή αεροτομή του πίσω τμήματος.

Η τελευταία προσφέρει 194 κιλά επιπλέον κάθετης δύναμης τη στιγμή που το βρετανικό sportscar κινείται με ταχύτητα 306 χλμ./ώρα, χωρίς παρόλα αυτά να αλλοιώνει την εικόνα του αυτοκινήτου.

Στα παραπάνω χαρακτηριστικά προσθέστε τις ζάντες αλουμινίου χαμηλού βάρους, όπως άλλωστε και τα διακοσμητικά στοιχεία του εσωτερικού από ανθρακονήματα.

Η παραγωγή της Aston Martin Vantage Heritage Racing Edition δεν θα υπερβεί τις 60 μονάδες, συνεπώς οι φίλοι της βρετανικής φίρμας οφείλουν να βιαστούν ώστε να εξασφαλίσουν μία από αυτές.

Να θυμίσουμε ότι η Aston Martin θα αποτελέσει έναν από τους κατασκευαστές που θα συμμετάσχουν στην νέα κατηγορία των hypercars του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, ευελπιστώντας ότι θα επιστρέψει στην κορυφή του φημισμένου 24ωρου αγώνα του Le Mans.