Αστυνομικοί εκπαιδεύονται στο drift (Video)


Οι αστυνομικοί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού λατρεύουν τα donuts και το αποδεικνύουν καίγοντας… λάστιχο στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους.

  • 22/11/2020

Μπορεί στην Καλιφόρνια η χειμερινή περίοδος να μην χαρακτηρίζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα και ακραίες θερμοκρασίες, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι οι αστυνομικές αρχές της πολιτείας δεν πρέπει να είναι προετοιμασμένες για το χειρότερο.

Έτσι, λοιπόν, το τμήμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων πέρασε από μια ασυνήθιστη εκπαίδευση, η οποία περιελάμβανε και τη δοκιμασία του… drift.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα όργανα της τάξης εξοικειώνονται με τον έλεγχου του οχήματος σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης ενώ ταυτόχρονα ακονίζουν και τις οδηγικές δεξιότητές τους, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που εμπλέκονται σε κινηματογραφικές καταδιώξεις.

Ευτυχώς για όλους το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης πραγματοποιήθηκε σε ελεγχόμενο περιβάλλον με τη συμμετοχή των πισωκίνητων Dodge Charger που ούτως ή άλλως διαθέτει το αστυνομικό σώμα της Καλιφόρνια.

Και επειδή οι φωτογραφίες δεν θα ήταν αρκετές ώστε να μας πείσουν για το τι δεν πρέπει να κάνουμε σε δημόσιο δρόμο, ακολούθησε και το αντίστοιχο video με τα κατορθώματα των καλιφορνέζικων οργάνων της τάξης.