Αθήνα: Η ευρωπαϊκή πόλη με τις περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων


Μία νέα έρευνα χρησιμοποιεί δεδομένα από τα social media και παρουσιάζει τις πόλεις με τις περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων στον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/8/2022

Μια νέα έρευνα που διεξήγαγε το βρετανικό scrapcarcomparison.co.uk που ασχολείται με την καταστροφή και την ανακύκλωση οχημάτων, προσπαθεί να αποτυπώσει τις πόλεις με τις περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων στον κόσμο.

Σε αυτή την περίπτωση οι ερευνητές δεν επεξεργάστηκαν επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές, μιας και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο για να τα συγκεντρώσουν. Αντ' αυτού προτίμησαν να στραφούν σε ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το Twitter και να ψάξουν στοιχεία για τις δημοσιεύσεις στις οποίες αναζητούνται κλεμμένα αυτοκίνητα. Είναι άλλωστε συχνό φαινόμενο όταν ένας οδηγός πέφτει θύμα κλοπής να αναζητά πληροφορίες μέσα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Μέσα από την επεξεργασία των δημοσιεύσεων προέκυψε πως η πόλη με τις περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων στον κόσμο είναι το Κάιρο της Αιγύπτου. Στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται η Αθήνα και έτσι, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη στον σχετικό πίνακα. Πίσω της βρίσκεται η Ρώμη ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τη Σιγκαπούρη και το Άμστερνταμ.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα

ΚατάταξηΠόληΤweets που σχετίζονται με κλοπές
1.Κάιρο - Αίγυπτος2.000
2.Αθήνα - Ελλάδα1.899
3.Ρώμη - Ιταλία1.800
4.Σιγκαπούρη1.697
5.Άμστερνταμ - Ολλανδία1.599
6.Νέα Υόρκη - ΗΠΑ1.531
7.Οτάβα - Καναδάς1.519
8.Καμπέρα - Αυστραλία1.511
9.Δουβλίνο - Ιρλανδία1.510
10.Λονδίνο - Αγγλία1.486

Μαζί με την έρευνα παρουσιάζονται μερικοί τρόποι ώστε οι οδηγοί να μειώσουν τις πιθανότητες για να πέσουν θύματα κλοπής. Όπως αναφέρεται είναι σημαντικό να παρκάρεται το όχημα σε εμφανές σημείο με καλή φωτεινότητα τις νυχτερινές ώρες, να ελέγχεται σχολαστικά αν είναι κλειδωμένο, να μη μένουν εκτεθειμένα αντικείμενα αξίας (τσάντες, πορτοφόλια, κινητά) αλλά και να χρησιμοποιούνται αντικλεπτικά μπαστούνια που θα βάλουν σε δεύτερες σκέψεις του επίδοξους κλέφτες.

Δείτε αναλυτικά την έρευνα εδώ