Αθόρυβο αλλά πανίσχυρο το ηλεκτρικό Mini John Cooper Works


Στο νέο «όπλο» που ετοιμάζει η Mini σημασία δεν θα έχει η κατανάλωση ανά λίτρα αλλά η kWh ανά ώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MINI
  • 2/12/2020

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Mini αποκαλύπτει επίσημα τα πρώτα στοιχεία και λεπτομέρειες από το κορυφαίο της ηλεκτρικό John Cooper Works. Βασικά αυτό που μας δείχνουν οι Γερμανοί είναι αρκετές φωτογραφίες από το αυτοκίνητο να δοκιμάζεται σε κάποια γερμανική πίστα και με βαρύ καμουφλάζ.

Από τις λεπτομέρειες του αμαξώματος που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι πως παρότι δεν υπάρχει κινητήρας καύσης αλλά ένας ηλεκτροκινητήρας διατηρείται η εισαγωγή αέρα στο καπό ως ένα hot χαρακτηριστικό. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια ψεύτική απόληξη στο πίσω μέρος, μια αρκετά μεγάλη φτερούγα, οι τονισμένες κίτρινες δαγκάνες στα φρένα, η κλειστή μάσκα μπροστά κ.α.

Το πλήρως ηλεκτρικό JCW θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο συμβατικό JCW GP και το μικρότερο ηλεκτρικό Cooper SE. Πάντως, όσοι έχετε ένα σημερινό JCW να το προσέχετε σαν τα μάτια σας επειδή λογικά με τον καιρό θα αποκτά «συλλεκτική» αξία περνώντας σε μια εποχή όπου θα κυριαρχήσουν τα ηλεκτρικά «γκάζια».

«Με το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ, έχουμε αποδείξει πόσο καλά μπορεί να συνδυαστεί η διασκεδαστική οδήγηση, το σήμα κατατεθέν της μάρκας, με την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Bernd Körber, Επικεφαλής της μάρκας MINI. «Τώρα ήρθε η ώρα να μεταφέρουμε το πάθος της John Cooper Works για υψηλές επιδόσεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Γι’ αυτό δουλεύουμε συστηματικά πάνω στην ανάπτυξη νέων φιλοσοφιών για ηλεκτρικά μοντέλα John Cooper Works».