Αττική Οδός: Στο τραπέζι το σενάριο για αύξηση των διοδίων τις ώρες αιχμής


Η νέα 25ετής σύμβαση παραχώρησης της Αττική Οδού ενδέχεται να φέρει ένα νέο τρόπο κοστολόγησης των διοδίων, με αύξηση των τιμών τις ώρες αιχμής. 

  • 15/7/2022

Πολλές και σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρης Πολίτης καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Οι δύο υψηλόβαθμοι παράγοντες μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην Αττική Οδό την οποία χαρακτήρισαν ένα σημαντικό asset του Ταμείου, σημειώνοντας πως στην  επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έχει οριστεί για τις 21 Ιουλίου 2022 θα τεθεί το πλαίσιο πάνω που θα τρέξει η διαδικασία των προσφορών για τη νέα σύμβαση της παραχώρησης που θα έχει διάρκεια 25 ετών.

Την ίδια στιγμή αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν σκέψεις στη σύμβαση να εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο κοστολόγησης των διοδίων, με τις τιμές να διαμορφώνονται ανάλογα με τις ώρες αιχμής. Η βασική ιδέα είναι το κόστος των διοδίων να αυξάνεται τις ώρες αιχμής ώστε να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως το ΤΑΙΠΕΔ είναι ικανοποιημένο από τις 8 προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τη νέα σύμβαση και όλες θα περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας.