Audi: Νέο σήμα, με πιο μοντέρνα και μινιμαλιστική σχεδίαση (photo-video)


Η Audi ενισχύει τη μινιμαλιστική και απλουστευμένη φιλοσοφία της πίσω από τον σχεδιασμό των 4 δαχτυλιδιών που χαρακτηρίζουν κάθε μοντέλο της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: AUDI
  • 14/11/2022

Κάθε όχημα της Audi προσδιορίζεται από το πολύ χαρακτηριστικό σήμα της εταιρείας που φέρει τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος. Η ιστορία των τεσσάρων «δαχτυλιδιών» των Γερμανών κρατά από το 1932, όποτε οι 4 αυτοκινητοβιομηχανίες της Σαξονίας, Audi, DKW, Horch και Wanderer ενώθηκαν, σχηματίζοντας την Auto Union AG.

Ο σχεδιασμός του εμβλήματος της εταιρείας είναι κάτι στο οποίο οι Γερμανοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία, ακριβώς επειδή αποτελεί ένα τόσο σημαντικό κομμάτι, τόσο της εμφάνισης των οχημάτων τους, αλλά και της ιστορίας τους.

Ο επικεφαλής του ανασχεδιασμού των «δαχτυλιδιών», Andre Georgi, και ο υπεύθυνος στρατηγικής ονοματοδοσίας και ενίσχυσης της ταυτότητας των μοντέλων, Frederik Kalisch, εξηγούν τη λογική πίσω από τη νέα προσέγγιση μέσω ενός video που έδωσε στη δημοσιότητα η Audi.

Η εταιρεία έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία της απλότητας μέσω των οχημάτων της, και θέλει κάθε λεπτομέρεια να υπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό. «Μοντέρνο, αλλά όχι στη μόδα», είναι το μότο της Audi για το νέο σήμα, το οποίο φέρει δισδιάστατη όψη.

«Το νέο, δισδιάστατο λουκ δίνει στα 'δαχτυλίδια' μας μία πιο μοντέρνα και γραμμική εμφάνιση, παρόλο που η γεωμετρία τους είναι πανομοιότυπη με αυτή του προηγούμενου σχεδίου», είπε ο Georgi.

Ο Kalisch εξήγησε πως ο δισδιάστατος σχεδιασμός ήταν αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης, προκειμένου να απεικονίζει τα δαχτυλίδια με τέτοιο τρόπο, ώστε να πληρούνται τα τεχνικά αλλά και αισθητικά κριτήρια που έθεσε η εταιρεία. Έτσι, τα δαχτυλίδια έχουν την ίδια όψη όπου και να εμφανίζονται, είτε πάνω ή μέσα σε ένα όχημα, είτε σε ένα ψηφιακό μέσο, είτε σε ένα περιοδικό.

Η Audi έχει προτιμήσει το μαύρο και το άσπρο για το νέο σχέδιο, με το άσπρο να κάνει την αντίθεση πάνω στο μαύρο γυάλινο πλαίσιο των δαχτυλιδιών, δίνοντας στο σήμα της εταιρείας μία πιο λαμπερή εμφάνιση. Εκτός από το ανασχεδιασμένο σήμα, όλα τα νέα μοντέλα της Audi θα φέρουν και ταυτοποίηση νέας φιλοσοφίας.

Η Audi επαναπροσδιόρισε το 2020 το σύστημα ταυτοποίησης των μοντέλων της, και τώρα εισάγει μία νέα ειδική γραμματοσειρά, ονόματι 'Audi Type', η οποία ενισχύει τη μινιμαλιστική τάση των Γερμανών και προσφέρει μία απλουστευμένη εμφάνιση στα οχήματα της εταιρείας. Όλα τα σήματα αποτελούνται από δύο μέρη σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, τα οποία βρίσκονται στο πίσω μέρος της πλευράς του συνοδηγού, όπως διευκρίνισε ο Georgi.

Παρακολουθήστε την ομάδα σχεδιασμού της Audi να εξηγεί το νόημα πίσω από το νέο λογότυπο: