Audi Q5 ισοπεδώνει μια άτυχη McLaren 570 GT


Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα αυθεντικό sportscar βρεθεί στον δρόμο ενός SUV; Η απάντηση έρχεται από το aftermath της σύγκρουσης ενός Audi Q5 με μια McLaren 570GT.

  • 20/10/2020

Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη κατηγορία των SUV είναι εκείνη που κυριαρχεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη -ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι 1/3 αυτοκίνητα που πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά διαθέτουν τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου- έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το κατά κανόνα μεγαλύτερο βάρος αποτελούν δύο κρίσιμους παράγοντες τη στιγμή της σύγκρουσης, καθορίζοντας και τα αποτέλεσματά της.

Τα παραδείγματα ατυχημάτων τα οποία θα μπορούσαν να έχουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα αν το ένα από τα δύο οχήματα δεν ήταν SUV είναι πολλά και έχουν κάνει αρκετούς να εγείρουν ακόμα και ενστάσεις για την ελεύθερη κυκλοφορία τέτοιου είδους αυτοκινήτων π.χ. μέσα σε πόλεις.

Το τελευταίο περιστατικό που επαναφέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητα το ζήτημα των κινδύνων που κρύβουν το αυξημένο βάρος και ύψος των SUVs σημειώθηκε στη Μ. Βρετανία, όπου μια άτυχη McLaren 570GT βρέθηκε στον δρόμο ενός Audi Q5.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, το γερμανικό SUV «πάτησε» το βρετανικό sportscar, το οποίο μάλιστα βρισκόταν σταθμευμένο σε υπαίθριο parking πολυκαταστήματος. Άγνωστο πως, ο οδηγός του Audi Q5 έπεσε με ταχύτητα πάνω στη λευκή McLaren προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό τμήμα μέχρι και την οροφή στην οποία έφτασε πριν ανατραπεί και σταματήσει την καταστροφική  πορεία του.

Ευτυχώς για όλους ο οδηγός του Audi Q5 δεν τραυματίστηκε, ενώ εκείνος της McLaren δεν βρισκόταν τη στιγμή του ατυχήματος στο αυτοκίνητό του γλιτώνοντας τα χειρότερα.  

Διαβάστε ακόμα:

Έρευνα: Τα SUV σκοτώνουν περισσότερο - Car & Driver