Audi Q7 2015: Κορυφαία διάκριση 5 αστέρων!


Το νέο πολυτελές SUV, το Audi Q7 διακρίθηκε στις δοκιμές του Euro NCAP με την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων.

  • 4/9/2015

Το νέο πολυτελές SUV, το Audi Q7 διακρίθηκε στις δοκιμές του Euro NCAP με την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων.


Ο οργανισμός Euro NCAP μετά από την πραγματοποίηση δοκιμών πρόσκρουσης, απένειμε στο νέο Audi Q7, την ανώτατη τιμητική διάκριση των 5 αστεριών. Τα αποτελέσματα που πέτυχε  το νέο μοντέλο στους τομείς της προστασίας των ενηλίκων επιβατών από μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις, την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και στην προστασία των πεζών, κατατάσσουν το Audi Q7 σαν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Οι δοκιμαστές έδωσαν στο νέο μοντέλο της Audi την μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστεριών για την ασφάλεια. Τα αποτελέσματα σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης έδειξαν ότι όχι μόνο ο οδηγός και ο συνοδηγός του Audi Q7, αλλά και οι πίσω επιβάτες είναι πολύ καλά προστατευμένοι. Το αυτοκίνητο προσφέρει επίσης άφθονο χώρο και ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας των παιδιών. Έως και έξι παιδικά καθίσματα μπορούν να εγκατασταθούν απλά κι άνετα χάρις στην ευρυχωρία του αμαξώματος. Τα ατομικά καθίσματα στην προαιρετική τρίτη σειρά είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμα και πιστοποιημένα για παιδιά βάρους έως 36 κιλά.

Το μοντέλο έλαβε το βραβείο "Euro NCAP Advanced" για το σύστημα multicollision brake assist και το σύστημα Audi pre sense basic, το οποίο σε συνθήκες επικείμενης σύγκρουσης τεντώνει την ζώνη ασφαλείας και κλείνει τα παράθυρα και την ηλιοροφή.
Το σύστημα multicollision brake assist ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος και μειώνει τον κίνδυνο ολίσθησης και τον κίνδυνο μιας περαιτέρω σύγκρουσης. Και τα δύο
συστήματα συμπεριλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του Q7.

Η Audi δίνει τη μέγιστη βαρύτητα στο θέμα της ασφάλειας, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα στοιχεία ασφαλείας που αξιολογεί το Euro NCAP. Πολύ σημαντικό στοιχείο στο Audi Q7 αποτελεί το σύστημα Audi pre sense city, ένα σύστημα προειδοποίησης του οδηγού και πέδησης έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή ατυχημάτων και την προστασία των πεζών. Με ταχύτητες έως και τα 85 χλμ/ώρα, το σύστημα ελέγχει το δρόμο σε σχέση με άλλους χρήστες του οδικού δικτύου και με την απειλή μιας σύγκρουσης, προειδοποιεί τον οδηγό με την εξής σειρά: ηχητική και οπτική προειδοποίηση,  προειδοποίηση με τράνταγμα μέσω των φρένων και αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης.
 
Το σύστημα, αν είναι απαραίτητο, ξεκινά τη διαδικασία πλήρους επιβράδυνσης. Εντός των ορίων του συστήματος ένα ατύχημα μπορεί να αποφευχθεί εντελώς για ταχύτητες έως και 40 χλμ/ώρα, ενώ σε υψηλότερες ταχύτητες (έως και 85 χλμ/ώρα) ο οδηγός προειδοποιείται και επιπλέον, το Audi pre sense city παρεμβαίνει στο σύστημα των φρένων ώστε να μειωθεί η ταχύτητα πρόσκρουσης και να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του ατυχήματος.

Άλλα νέα συστήματα υποβοήθησης που κάνουν το Audi Q7 ακόμη πιο ασφαλές είναι η υποβοήθηση αποφυγής ατυχήματος (collision avoidance assist), η υποβοήθηση αλλαγής κατεύθυνσης (turn assist) και η προειδοποίηση αποβίβασης (exit warning). Η υποβοήθηση αποφυγής ατυχήματος βοηθά τον οδηγό να κινηθεί γύρω από ένα εμπόδιο και να αποφύγει το ατύχημα, ενώ η υποβοήθηση αλλαγής κατεύθυνσης κατά την στροφή αριστερά με 2 έως 10 χλμ/ώρα, ελέγχει την κυκλοφορία στο αντίθετο ρεύμα και σε ενδεχόμενη επικίνδυνη κατάσταση, αποτρέπει τη στροφή φρενάροντας και ακινητοποιώντας πλήρως το Q7. Το σύστημα προειδοποίησης αποβίβασης (exit warning) προειδοποιεί του επιβάτες (μέσω φωτεινής ένδειξης LED) πριν ανοίξουν τις πόρτες του οχήματος, για ποδήλατα ή άλλα οχήματα που πλησιάζουν από πίσω.