Audi RS6 GTO Concept: Ωδή στο παρελθόν


Η Audi έχει διάφορα σχέδια για να γιορτάσει τα 40 χρόνια από τη παραγωγή του θρυλικού Quattro. Ένα από αυτά αφορά και στη δημιουργία ενός πρωτότυπου RS6 GTO.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/11/2020

Το 1980 άρχισε να κατασκευή του Audi Quattro και μια νέα εποχή για τη γερμανική εταιρεία. Το ίδιο ίσχυσε και για τον θεσμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και τις θεμελιώδεις αλλαγές που αυτό επέφερε στα αυτοκίνητα του θεσμού.

Η Audi, για να γιορτάσει τα 40 χρόνια από το γεγονός, διοργανώνει εκδηλώσεις αλλά έχει και διάφορα σχέδια. Ένα από αυτά αφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας του πρωτότυπου RS6 GTO, δηλαδή μιας αγωνιστικής έκδοσης του RS6. 

Μάλιστα, το πρόγραμμα επιβλέπει ο κ. March Lichte, επικεφαλής Σχεδιασμού της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Όμως, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ένα θα κατασκευαστεί έστω και μόνο για επίδειξη ή όχι.

Το πρωτότυπο έχει πάρει την ονομασία του από το 90 Quattro GTO (φωτογραφία επάνω) με το οποίο η Audi συμμετείχε στον θεσμό του αμερικανικού IMSA («International Motor Sports Association») το 1989.

Το αυτοκίνητο είχε πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, χωρητικότητας 2,2 λίτρων ο οποίος απέδιδε μέγιστη ισχύ 721 PS, μέγιστη ροπή 720 Nm και ζύγιζε 1.206 kg. Επιταχυνόταν από τα 0-100 km/h μόλις σε 3,1 sec και η τελική ταχύτητά του έφτανε τα 310 km/h.

Διαβάστε ακόμα:

Το σύγχρονο Audi Quattro είναι ένα καλογυμνασμένο SUV

Audi quattro: Σαράντα χρόνια ιστορίας, σαράντα αριθμοί

Αudi RS2 Coupe: Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα